середу, 31 серпня 2011 р.

У Тернополі планують створити велосипедну інфраструктуру


Тернопіль може стати другим містом після Львова, яке матиме повноцінну велосипедну інфраструктуру. Управління стратегічного розвитку розробило концепцію, яку підтримали депутатські комісії та велосипедисти Тернополя. Остаточне обговорення відбудеться у вересні за участю громадських рад та громадських організацій міста.
«Реалізація ідеї дасть можливість створити нове обличчя міста, підвищити його інвестиційну привабливість, - каже автор та розробник концепції Уляна Андрійчук. – Створення велосипедної інфраструктури у Тернополі розв’яже низку проблем щодо поліпшення екологічної ситуації, збереження історико-архітектурного середовища, підвищення мобільності, атракційності та туристичної привабливості міста. Також це матиме позитивний економічний та соціальний ефекти».
Велосипедний рух спочатку організують у паркових зонах та довкола озера. Поступово ці маршрути об’єднають в єдину велоінфраструктуру.
Концепція розроблена для тернополян. Адже кожна сьома сім’я у місті має велосипед, але поки що не має змоги безпечно та комфортно пересуватися ним по місту.
Наразі триває обговорення концепції. 

Немає коментарів:

Дописати коментар