пʼятницю, 2 вересня 2011 р.

ЖКУ презентував результати громадського моніторингу


30 серпня 2011 року відбулася презентація громадського моніторингу Державної програми з утвердження ґендерної рівності в українському суспільстві на період до 2010 року. Участь у Презентації взяли представники міністерств та відомств, громадських організацій, міжнародних фондів, наукових кіл та ін.
Моніторинг мав за мету висвітлити досягнення та виклики, які супроводжували процес упровадження Програми на національному та місцевому рівнях, узагальнити висновки та надати рекомендації щодо формування ґендерної політики в майбутньому.
Організатори моніторингу намагались оцінити, зокрема, чи було призначено відповідальних за впровадження Програми і хто ці відповідальні; які заходи проводилися і скільки коштів було виділено за здійснення запланованих заходів; а також, які проблеми  не були враховані у Програмі загалом.
«Важко оцінити програму, яка має не чіткі цілі та невизначені індикатори ефективності», - сказала Тетяна Іваніна, голова Полтавського обласного осередку «Жіночого консорціуму України». І додала:«Кошти, які виділялися в рамках фінансування обласних програм і заходів стали фактично єдиним показником, за яким можна було прослідити динаміку впровадження державної програми з утвердження гендерної рівності».
Організаторам моніторингу також було важливо оцінити рівень відкритості органів влади і те, яким чином забезпечується доступ до інформації. «На більшості сайтів міністерств не надається ані інформація про осіб чи підрозділи, відповідальні за впровадження політики рівних прав і можливостей, ані ґендерно диференційована статистика чи показники», - підкреслила під час свого виступу Наталія Точиленкова, координатор гендерних програм ВГО «Жіночий консорціум України».
             
Довідково:

Немає коментарів:

Дописати коментар