неділю, 25 вересня 2011 р.

Справа Наталії Людовічі. Чому українські суди захищають шахраїв...

Більше семи років в українських судах розглядається справа італійця Давіде Людовічі до Наталі Людовічі про визнання шлюбу фіктивним. Щоби уникнути кримінального переслідування на своїй батьківщині, в Італії, за бігамію – двоєженство, італієць вирішує піти на «аферу» та після трьох років сімейного життя з українкою розірвати шлюбні стосунки в українському суді. Але не просто розірвати а визнати їх фіктивними. В Італії побутує думка, що в українських судах можна легко вирішити питання про визнання шлюбу фіктивним тому італійці не побоюються суворого кримінального переслідування за двоєженство в Італії у випадках укладення шлюбу з українками.

 Однак швидкість і упередженість суддівського вироку Личаківського районного суду, який без присутності жодного з подружжя, у судовому засіданні виніс рішення про визнання шлюбу фіктивним, підтверджує стереотип, що українки беззахисні не лише за кордоном а у власній державі. Суддя відмовився розглядати навіть весільні та родинні фотографії, свідчення друзів, родини, які підтверджували, що пара проживала разом в одному будинку, займалася спільним господарством, здійснила більше 20 спільних подорожей, виховувала сина від першого шлюбу Наталі. Що змусило суддю ухвалити подібне рішення не вивчивши матеріали справи і не заслухавши свідчення сторін – можна лише здогадуватися.

Щоправда, Апеляційний суд Львівської області від 17.05.2004 р. області під головуванням суддів А.Юхименка, Є.Мандрощука та К.Зубарєвої скасовує рішення Личаківського суду щодо визнання шлюбу недійсним. Матеріа¬ли справи направляють на повторний розгляд до Личаківського районного суду м. Львова, а справа врешті-решт передається на розгляд до Франківсь¬кого районного суду м. Львова. Проте Франківський районний суд під головуванням судді О.Дякович не побачить ознак «сімейного життя» в трирічному шлюбі і відхилить більшість свідчень українки. Натомість, винесення рішення про визнання шлюбу фіктивним ґрунтуватиметься на залучених до справи фальшивих довідках, що є предметом прокурорської перевірки в Італії. У матеріалах справи немає аудіо записів судових засідань. Однак у своїх рішеннях суддя вказує, що долучив свідчення свідків з італійської сторони, які, навіть не перетинали український кордон. Про що свідчить довідка від Прикордонної служби України.

Апеляційний суд Львівської області відмовляє долучити до справи вироку італійського суду м. Рима про позбавлення волі на один рік для Давіде за погане поводження з Наталією саме як із дружиною. Таким чином, не здійснивши по суті перевірки законності та обґрунтованості судового рішення Франківського районного суду, апеляційна інстанція ухвалою від 06.12.2010 р. залишає зазначене рішення в силі. Судові рішення першої та апеляційної інстанцій від 30.07.2010 р. та 06.12.2010 р. оскаржені Наталею Людовічі до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Однак і судді найвищого рівня не захотіли розбиратися у справі й ухвалою колегії судової палати у цивільних справах від 15.07.2011 черговий раз не побачили «ознак сімейного життя», визнавши шлюб фіктивним.
Подібне суддівське свавілля щодо власних громадян ще більше формує образ, що українки абсолютно безправні не лише за кордоном але й у власній державі. А також сприяє тому, щоби до українців у світі відносились як до людей другого сорту, якими можна маніпулювати адже українська судова система сьогодні захищає лише людей з грошима, а не встановлює істину у справі.
Ми маємо намір надіслати звернення до Президента України Віктора Януковича а також до Міністерства закордонних справ, Генеральної прокуратури з вимогами вплинути на цю ситуацію. Зупинити цю зневагу над українками у світі за межами держави і в Україні, зокрема, у судовій системі. Ми вимагаємо, щоби кожен випадок зневаги над українками від іноземних громадян розслідувався неупереджено і ухвалювалися законні вироки.
ГО «Жіноча солідарність»
м. Київ
21.09.2011

Немає коментарів:

Дописати коментар