вівторок, 27 вересня 2011 р.

Cкоординовані кампанії громадського моніторингу проводитиме Мережа «Моніторинг-Груп»


Дев’ять регіональних громадських організацій, що спеціалізуються на громадському моніторингу діяльності місцевих депутатів та чиновників об’єдналися в Мережу організацій громадського моніторингу «Моніторинг-Груп».

Створення Мережі організацій громадського моніторингу «Моніторинг-Груп» стало результатом співпраці громадських організацій з різних регіонів країни в рамках спільної реалізації проекту «Твій місцевий депутат. Моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні» впродовж 2011 року.

Основними принципами діяльності мережі її засновники визначили верховенство прав та свобод людини та громадянина, незалежність, відповідальність, відкритість, солідарність, партнерство та самоврядність.
Місією Мережі «Моніторинг-Груп» є здійснення системних та скоординованих заходів громадського впливу на органи державної влади, місцевого самоврядування та їх представників для якісного виконання ними своїх повноважень.
Мережа ставить перед собою наступні цілі: вироблення дієвих механізмів громадського впливу на діяльність органів державної влади і місцевого самоврядування та їх представників; консолідація громадянських організацій з різних регіонів України для проведення скоординованих кампаній громадського моніторингу та контролю регіональних та місцевих владних інституцій; залучення широкого кола активних представників територіальних громад до здійснення кампаній громадського моніторингу за належним виконанням своїх функцій місцевими органами влади та їх представниками.
Для досягнення цих цілей, організації-засновники мережі вирішили спрямувати свої зусилля на використання усіх легітимних та доступних механізмів здійснення кампанії громадського впливу на діяльність місцевих органів влади з метою підвищення рівня відповідальності посадовців перед громадянами та забезпечення прозорості у їх діяльності.
Мережа «Моніторинг-Груп» є відкритою для вступу й інших організацій, які поділяють її принципи, місію та цілі.
·        Донецька обласна організація ВГО «Комітет Виборців України»
·        Інститут розвитку Криму (Севастополь)
·        Одеська обласна організація ВГО «Комітет Виборців України»
·        Східноукраїнський центр громадських ініціатив (Луганськ)
·        Творче молодіжне об’єднання «Нівроку» (Тернопіль)
·        Фонд Місцевої демократії (Харків)
·        Центр «Доброчин» (Чернігів)
·        Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу (Луцьк)
·        Черкаська обласна організація ВГО «Комітет виборців України»




Немає коментарів:

Дописати коментар