неділю, 25 вересня 2011 р.

ГО «Жіноча солідарність» позиватиметься до італійського журналу «GO»

Громадська організація «Жіноча солідарність» позиватиметься до міжнародного італійського журналу «GO», який паплюжить честь українок і подає їх образ як жінок-повій.

Заява
Україна має розпочати активну компанію по припиненню розповсюдження негативного образу українських жінок в країнах Європи як жінок легкодоступних, жінок-повій . Протягом останніх двадцяти років у суспільствах більшості європейських країн сформувався образ жінок українок як жінок повій. Засоби масової інформації Європи активно підтримують цей образ, виставляючи українку, в більшості випадків, або повією, або хатньою робітницею, або жінкою, у якої є проблеми з законом. Громадська організація «Жіноча солідарність» здійснює моніторинг ЗМІ на території ЄС. Заголовки статей, які стосуються українок, рясніють назвами: «Сексуально обдаровані українки можуть усе», «Україна – розсадник повій для Європи», «Українські жінки здатні на все аби отримати будь-яку роботу». 


Як Італія асоціюється з сицилійською мафією так Україна незабаром отримає серйозний штамп – країни постачальника легкодоступних жінок.
Німецька служба ВВС порахувала, що на німецькому телебаченні за останні кілька років в телесеріалах, які транслювалися на місцевому телебаченні, не було жодного прикладу позитивного образу українки. В більшості, це образи домогосподарки, повії, танцівниці з борделю з телесеріалів «Перед обличчям злочину», «Тінь». Натомість місцева преса не надто активно нападає на жінок-росіянок оскільки захистом репутації російських жінок активно займаються російські посольства в цих країнах.
Українська жінка не захищена також у суспільстві оскільки через створені негативні стереотипи українкам важче знайти престижну роботу та відстояти свої права в судах. Беззахисні жінки також дуже часто бувають у ситуації шлюбу з іноземцями. Не поодинокі випадки коли чоловіки користуються ситуацією, що українки безправні за кордоном і їй ніхто не буде захищати на Україні. В Італії, до прикладу, чоловіки, не побоюються суворого покарання ув’язненням за двоєженство, у разі якщо шлюб укладений з українкою. Адже серед чоловіків, зокрема, грошовитих, побутує думка про українську «Феміду» з зав’язаними очима, з якою за допомогою грошей можна вирішити будь-яке питання на свою користь лише визнавши шлюб фіктивним.
Ми, представники громадського об’єднання «Жіноча солідарність», в черговий раз вирішили не терпіти наруги над українками, яку здійснив італійський часопис «GO». Журналісти видання у своїй статті, побувавши у одному з італійських клубів, зробили припущення, що всі повії – це українки, а українка – дорівнює повія».
У разі якщо держава не буде захищати образ української жінки і не відстоюватиме її права у світі то нас ніхто в світі не буде поважати і стереотип «українка - значить повія» буде закріплений на довгі роки уперед. Ми вважаємо за необхідне заявити, що не збираємося терпіти подібне ганебне ставлення до себе, закликаємо представників Держави Україна реагувати на подібні, не поодинокі випадки, нападу на українок. В свою чергу, хочемо заявити, що ГО «Жіноча солідарність» буде позиватиметься до міжнародного суду на італійське видання «GO» і надалі здійснюватиме моніторинг усіх випадків безпідставного приниження українок у ЗМІ В Європі.
Ми також хочемо заявити, що відкриті для допомоги усім жінкам, які перебувають у країнах Євросоюзу та опинилися у складних умовах та потребують психологічної та юридичної допомоги. Організація займається також моніторингом усіх випадків сімейного насилля щодо українок чи беззаконня. Крім того, ГО «Жіноча солідарність» хоче заявити, що попри те, що українська жінка беззахисна в світі в своїй рідній українській державі судові органи здійснюють «судовий геноцид» проти власних громадян.
На прикладі Наталі Лудовічі, український суд захищає грошовитих італійців. Суддя готовий винести неправдиве рішення щодо розірвання шлюбу не зважаючи на докази сімейного життя підтримуючи думку про те, що українки безправні не лише у Європі а й у власній Державі.

Громадська організація «Жіноча солідарність»
21.09.2011
Київ

Немає коментарів:

Дописати коментар