понеділок, 10 жовтня 2011 р.

Зупинимо смертну кару в Білорусі!


Сьогодні, 10 жовтня світ відзначає 9-й Всесвітній день проти смертної кари, закликаючи до скасування цієї крайньої міри покарання.

Ми запрошуємо вас зробити свій внесок у боротьбу проти смертної кари – ПІДПИСАВШИПЕТИЦІЮ ЗА СКАСУВАННЯ СМЕРТНОЇ КАРИ В БІЛОРУСІ

Білорусь – остання з країн Європи і колишнього СРСР, де все ще страчують людей. За оцінками Amnesty International, з 1991 р. в країні було страчено щонайменше 400 осіб. Ситуацію в Білорусі значно погіршують недоліки системи кримінального судовиробництва: смертні вироки виносяться всупереч міжнародним нормам і стандартам, що стосуються цього виду покарання.

У 1961 р., коли була створена Amnesty International, у світі було лише 9 країн, які скасували смертну кару. Тоді це питання не вважалося проблемою прав людини. П'ятдесят років потому тенденція до скасування смертної кари є невпинною в усьому світі.

Разом ми можемо добитися скасування смертної кари. Три хвилини вашого ого часу, витрачені на підписання петиції, можуть зробити цей світ кращим.

Більше інформації про смертну кару в Білорусі і світі ви можете знайти на сайтіwww.amnesty.org.ua   

3 коментарі:

  1. Ви впевнені, що підписання цієї петиції зробить світ краще? за просто так смертну кару людям не присуджують. Звичайно, дуже гуманно виглядає подібні заклики, але до моменту коли цей злочинець посягне на життя ваших рідних чи Вас.

    ВідповістиВидалити
  2. А якщо до смертноъ кари засудять незаслужено?

    ВідповістиВидалити
  3. До Профі Доброта завжди робить світ кращим...

    ВідповістиВидалити