четвер, 6 жовтня 2011 р.

Відкрито сайт, присвячений конституційному зверненню


У мережі Інтернет відкрито спеціалізований сайт “Конституційне звернення: практика й особливості”. Ресурс адмініструєІнформаційно-правовий центр “Наше право” за сприяння програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

Цей перший в Україні спеціалізований громадський Інтернет-проект у сфері конституційної юстиції, який має на меті популяризувати інститут конституційного звернення та конституційної скарги, сприяти кращій реалізації громадянами права на звернення до органу конституційної юрисдикції з метою отримати офіційні тлумачення положень Конституціїй законів України для реалізації чи захисту конституційних прав і свобод.

На сайті висвітлено проблеми й перешкоди в реалізації права на конституційне звернення як у доктринальному, так і у практичному вимірах. Ресурс містить повну базу рішень та ухвал Конституційного Суду, прийнятих за конституційними зверненнями громадян, наукові й експертні публікації, тексти окремих конституційних звернень, а також рекомендації з питань їх підготовки й подання.

Експерт центру “Наше право” Юлія Стасюк зауважила, що унікальність ресурсу полягає в зібранні й узагальненні на одній платформі масиву практичних і наукових підходів, текстів актів і правових позицій Конституційного Суду у справах за конституційними зверненнями. Вона підкреслила, що саме офіційні тлумачення є одним із механізмів реалізації та захисту прав і свобод людини та громадянина. “Сайт повинен сприяти покращенню якості й обґрунтованості конституційних звернень і відповідно давати новий поштовх для розвитку конституційного судочинства та популяризації правових позицій єдиного органу конституційної юрисдикції”, – підкреслила Юлія Стасюк.
ІПЦ “Наше право”
(032) 236 70 49
nashepravo@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар