понеділок, 14 листопада 2011 р.

В Тернополі відбувся перший в історії міста Велофорум


Тернопільські велосипедисти підвели підсумки спортивного, туристичного та відпочинкового велосезону провівши перший в історії міста Велофорум. Захід відбувся 13 листопада в прес-центрі Українського дому „Перемога”.
„Своєрідне відкриття сезону – Велодень, ми проводимо вже традиційно. Цього ж разу вирішили вперше організувати зібрання, де б активісти велоруху могли в більші спокійній, можна навіть сказати офіційній атмосфері, обмінятися враженнями стосовно сезону, що вже минув”, — зазначив заступник голови Асоціації велосипедистів Тернополя Андрій Янович.


На форум зібралися представники Федерації велоспорту області, які розповіли про здобутки місцевих спортсменів на українських та міжнародних змаганнях. Тернопільські туристи-аматори презентували звіти з своїх мандрівок. Найцікавіше було подивитися фотографії та послухати розповіді про багатоденні походи. Зокрема на Велофорумі презентували звіт про 15 денну мандрівку українськими карпатами з відвідинами всіх найвідоміших гірських водоспадів. Присутні зацікавились розповіддю про велопоїздку тернополян в Польщу на фестиваль „Лемківська ватра” та 10 денну подорож велоактивістів іспанською Каталонією.
Окремим розділом форуму було обговорення проекту розвитку велоінфраструктури міста, який розробили спеціалісти Управління стратегічного розвитку міської ради. Згідно проекту, зокрема, в наближче десятиліття в місті планують облаштувати 55 кілометрів велодоріжок. Наступного року міськрада разом з велоактивом міста запланували відкрити першу велодоріжку, та разом працювати над популяризацією велосипеда, як екологічного, зручного та дешевого засобу пересування по місту.
Велофорум організували активісти Асоціації велосипедистів Тернополя, за сприяння Управління стратегічного розвитку міськради Тернополя, та підтримки журналу Країна.

Контактні особи:
Янович  Андрій (097) 9330285 – заступник голови Асоціації велосипедистів Тернополя
Андрійчук Уляна (097) 8494492 - начальник відділу стратегічного планування та маркетингу міста

Немає коментарів:

Дописати коментар