вівторок, 8 листопада 2011 р.

Акція проти законопроекту про суспільну мораль

У  середу, 9 листопада, у день проведення парламентських слухань про стан суспільної моралі правозахисники, журналісти, громадські активісти проведуть акцію з вимогою відкликати законопроект №7132 про внесення змін до ЗУ «Про захист суспільної моралі» та не допустити створення державного органу цензури та пропаганди від вивіскою Національної комісії із захисту суспільної моралі.
О 14:00 – за годину до початку парламентських слухань про стан суспільної моралі – Незалежна медіа-профспілка України проведе пікетування Верховної Ради. Ухвалення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» у відповідності до законопроекту № 7132 неминуче призведе до відновлення тоталітарного контролю над світоглядом громадян України, унеможливить існування вільної думки. Втрата незалежності засобів масової інформації, контроль за діяльністю журналістів під виглядом моніторингу їх відповідності критеріям «суспільної моралі», постійна загроза знищити будь-яке видання, телерадіокомпанію чи веб-сайт - це лише найменші із ризиків, які несе в собі ухвалення згаданого законопроекту, вважає НМПУ. Місце збору учасників: 13.45 – площа біля метро «Арсенальна», звідти журналісти вирушать під стіни парламенту. Контактна особа: Сергій Гузь 050 688 64 38.

0 14:30 – Центр інформації про права людини, Українська Гельсінська спілка з прав людини та Правозахисний центр "Поступ" під стінами Верховної Ради публічно роздягатимуть владну мораль в рамках вуличної акції-перфоменсу. Її мета - продемонструвати законодавцям, що чиновники не мають права нав'язувати українцям свою мораль, адже вони самі аж ніяк не моральні авторитети. В рамках акції присутні зможуть переконатися в тому, що українська влада сама є порушником всіх загальноприйнятих норм моралі. Контактна особа: Марина Говорухіна 050 612 00 20.

0 14:40 - під стінами Верховної Ради відбудеться брифінг «Які небезпеки несе законопроект №7132 про внесення змін до ЗУ «Про захист суспільної моралі». Учасники: виконавчий секретар Незалежної медіа-профспілки України Сергій Гузь, керівник Центру інформації про права людини Єгор Соболєв, голова правління правозахисного центру "Поступ Костянтин Реуцький, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко та ін. Контактна особа: Марина Говорухіна 050 612 00 20.

0 15:00 – розпочнуться парламентські слухання про стан суспільної моралі.

Немає коментарів:

Дописати коментар