понеділок, 23 січня 2012 р.

Дистанційний курс для журналістів / журналісток «Гендерний погляд: Інтернет»

23 січня 2012 року розпочинається відбір представників та представниць всіх видів українських ЗМІ для участі в безкоштовному дистанційному навчанні. Реалізація курсу «Гендерний погляд: Інтернет» здійснюватиметься фахівцями та фахівчинями Гендерного інформаційно-аналітичного центру «КРОНА».

Одним із пріоритетів роботи ГІАЦ «КРОНА» є інформаційно-освітня діяльність щодо гендерних питань. Впродовж останніх кількох років наша організація активнозаймається розробкою, підготовкою та проведенням освітніх заходів,спрямованих, зокрема, на таку цільову аудиторію як журналістки / журналісти українських медіа та студентки / студенти журналістських відділень вітчизняних вишів. 


Дистанційний курс для журналістів / журналісток «Гендерний погляд: Інтернет» є інтерактивним втіленням очних медіа-шкіл «Гендерний погляд», які ГІАЦ «КРОНА» проводив упродовж кількох останніх років. 

Наш досвід показує, що дистанційне навчання вирішує цілу низку важливих питань, зокрема залучення учасників / учасниць незалежно від місця їхнього проживання; реалізація концепції «безперервної освіти»; впровадження новітніх технологій як в освіті, так і в роботі медіа; а також створення «віртуальної спільноти» журналістів / журналісток, об’єднаних спільними сферами роботи та життєвими цінностями.

Дистанційний курс «Гендерний погляд: Інтернет» (http://edu.krona.org.ua)триватиме впродовж лютого-березня 2012 року і розкриватиме наступні теми:

1. Стать та/або гендер. Хто і навіщо творить гендер.
2. Сила гендерних стереотипів.
3. Гендер у коротких штанцях / спідничках.
4. Гендерний секрет освіти.
5. Сексизм у ЗМІ.

Отже, якщо Ви цікавитеся гендерною проблематикою, бажаєте отримати фахові знання з наведених аспектів та навчитися використовувати їх в своїй практиці, то сміливо заповнюйте нашу анкету (http://bit.ly/EduKrona) і чекайте на результати конкурсного відбору. Навчання передбачатиме активне спілкування через технологію Skype, тож всі слухачі та слухачки курсу повинні бути зареєстровані в цій програмі та мати відповідне технічне обладнання (навушники з мікрофоном). 

Всього планується відібрати 30 учасників та учасниць; ті з них, хто засвоять навчальний матеріал та виконають всі обов’язкові завдання, отримають сертифікатГендерного інформаційно-аналітичного центру «КРОНА» про успішне закінчення курсу. 

Кінцевий термін подачі анкет – 10:00 29 січня 2012 року. 

Будемо раді передати вам наші знання та досвід!

Контакти:
Антон Альошин, 
Координатор дистанційного курсу «Гендерний погляд: Інтернет» 
Гендерного інформаційно-аналітичного центру «КРОНА» (http://krona.org.ua)
Емейл: edu.krona(at)bigmir.net
Skype: aloshyn_anton
Facebook: http://facebook.com/anton.aloshyn

Немає коментарів:

Дописати коментар