понеділок, 12 березня 2012 р.

Дайджест Партнерства "Відкритий уряд" №3

ЩО РОБИТЬ ВЛАДА
Тернопільська область
Гоч зустівся з координаторами Партнерство “Відкритий уряд”

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Петро Гоч провів робочу зустріч з регіональним координатором ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» Володимиром Ханасом та експертом даного проекту Ярославом Чорнозубом. Розглянуто стан проведення громадського обговорення проекту «Партнерство «Відкритий Уряд» в області, підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності державних органів, залучення інститутів громадянського суспільства до формування державної політики, впровадження високих стандартів професійної чесності в державному управлінні, питання організації «круглих столів», громадських слухань, дискусій щодо обговорення проекту. За підсумками зустрічі дано доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації щодо сприяння обговорення проекту в області.
детальніше

Круглий стіл «Партнерство Відкритий Уряд. Обговорення. Історії успіху»

Нещодавно в Чернігівській райдержадміністрації відбулось засіданя круглого столу «Партнерство Відкритий Уряд. Обговорення. Історії успіху» за участю працівників управлінь і відділів райдержадміністрації, громадської ради при райдержадміністрації та районних громадських організацій. Відкрив засідання керівник апарату райдержадміністрації Бешун В.П.

ЩО РОБИТЬ ГРОМАДСЬКІСТЬ
49 ГО України звернулися до Президента через неналежне виконання зобов'язань у рамках ініціативи "Партнерство Відкритий Уряд"

49 громадських організацій України звернулися до Президента Віктора Януковича у зв'язку з неналежним виконанням Україною власних зобов'язань у рамках міжнародної ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд

Як відомо, 20 вересня 2011 року Україна офіційно підтвердила готовність приєднатися до багатосторонньої ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», що була заснована 8 країнами (Бразилія, Сполучені Штати Америки, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південно-Африканська Республіка, Сполучене Королівство) в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН у м. Нью-Йорк та вже охопила 51 країну світу.

Луганська область

На информационно-правовой площадке состоялся фокус-семинар "Я - эксперт инициативы "Партнерство "Відкритий Уряд"

Председатель Луганской правозащитной женской организации "Чайка" Заливная Лариса Николаевна совместно с сотрудниками библиотеки провели фокус - семинар "Я - эксперт программы "Партнерство "Відкритий Уряд"Семинар для студентов специальности "Правоведение" Политехнического колледжу ЛНАУ.

В ходе мероприятия молодежь обсудила актуальные вопросы, касающиеся участия общественности в законодательном процессе, были внесены предложения каким образом можно контролировать процессы государственного управления, каждый высказал свое мнение по поводу решения проблемы борьбы с коррупцией и путей взаимодействия власти с общественностью.

Волиняни активно обговорюють ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд»

На Волині відбувся круглий стіл на тему: «Публічне обговорення ініціативи « Партнерство «Відкритий Уряд». Його організатори: Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу та головне управління з питань внутрішньої політики та зв'язків із громадськістю облдержадміністрації.


Партнерство Открытое Правительство (ТВ-5 Запорожье)

Украина присоединилась к международной инициативе «Окрытое правительство». Ее цель - привлеч граждан к управлению государством.

Партнерство Відкритий Уряд - батькам Чернігова
Відбулось чергове засідання «Школи батьківського учнівства». Однією з тем Школи в цьому місяці була: «Моя громадянська позиція і моя держава». Йшлося про те, що конче потрібно ламати стереотипи мислення. Дехто вважає: прийде добрий цар, він розсудить, або навпаки: від мене нічого не залежить. Девіз багатьох українців «Моя хата скраю» - не міняє стан справ ані в моєму місті, ані в моїй Україні. Демократичні засади нашого суспільства надають можливість кожному громадянину приєднатися до обговорень та висловити свою думку з багатьох питань життя, в тому числі у питаннях прозорості і відкритості дій влади.

детальніше
ДУМКА ЕКСПЕРТА
Василь Ханас: «На моє переконання, відкритості Уряду і місцевої влади сприятимуть використання соціальних мереж не лише рядовими користувачами, а й владними структурами».

Громадське Партнерство «Відкритий Уряд» вирішило підготувати серію інформаційних матеріалів з усіма зацікавленими сторонами та експертами у впровадженні міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Сьогодні на запитання відповідає Василь Ханас , представник громадської організації "Адаптаційний Чоловічий Центр"

1.Що для вас означає ініціатива «Відкритий Уряд»?

Ініціатива підтримана громадськими організаціями України та світу з метою покращення взаємодії влади і громадськості. На моє переконання, відкритості Уряду і місцевої влади сприятимуть використання соціальних мереж не лише рядовими користувачами, а й владними структурами. Прозорості у державних закупівлях та використанню бюджету сприятиме переведення країни в режим електронного врядування.


КРАЩІ ПРАКТИКИ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ПО РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ «ПАРТНЕРСТВО ВІДКРИТИЙ УРЯД»
Запорізька область

Запорізька область стане першою в Україні, де буде впроваджено механізм проведення громадських слухань

В облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» з обговорення механізму проведення громадських слухань, яке провели керівник проекту Наталя Заболотна та депутат обласної ради, голова Василівської райдержадміністрації Сергій Грачов.

На засіданні, в якому взяли участь представники громадських організацій та журналісти, було презентовано проект «Упровадження Порядку проведення громадських слухань у Запоріжжі та області», який розроблений та реалізується Запорізькою обласною громадською організацією «Народний захист» спільно з організаціями «СТЕП», «Міжнародний комітет захисту прав людини», Всеукраїнською громадською організацією «Народна рада», громадською жіночою організацією «Єдина та неповторна» та низкою інших організацій та рухів.

-Ми довго розробляли цей проект, детально вивчали досвід інших територій на предмет механізму проведення громадських слухань. Завдяки тому, що нашій роботі сприяли представники влади на всіх рівнях, а особливо - облдержадміністрація, ми можемо направити проект порядку та положення проведення громадських слухань на розгляд обласної ради. Вміння влади гостро відчувати потреби громадськості дає нам надію на те, що Запорізька область стане першою в Україні, яка реалізує цей механізм на практиці, - азначила Наталя Заболотна.




Кіровоградська область

У Кіровограді відкрився Центр надання адміністративних послуг

«Центр створений, у першу чергу, для зручностей мешканців міста. Відтепер їм не потрібно буде звертатись до великої кількості установ і організацій, розташованих у різних куточках обласного центру. В одному місці у заявника приймуть заяву і в цьому ж місці він зможе отримати всі необхідні документи. А з 1 січня всі документи дозвільного характеру можна буде отримати виключно в Центрі надання адміністративних послуг», - відзначив у своєму слові Олександр Саінсус.

детальніше
ДАЙДЖЕСТ ДЛЯ ВАС ГОТУВАЛИ:
Редактор: Оксана Якуніна

Дизайн та верстка: Василь Зайцев
Вся інформація про діяльність Громадського Партнерства на підтримку впровадження в Україні ініціативи «Відкритий Уряд» доступна за посиланням: http://www.toro.org.ua/ogp/

Діяльність Громадського Партнерства фінансово підтримується Міжнародним фондом «Відродження» в рамках проекту «Сприяння Уряду України в належному впровадженні ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд». Перший етап», що реалізується Творчим об’єднанням «ТОРО»


Немає коментарів:

Дописати коментар