четвер, 19 квітня 2012 р.

Дайджест №6 "Партнерство "Відкритий Уряд"


ЩО РОБИТЬ ВЛАДА?

Україна представила Національний план дій з впровадження міжнародної ініціативи у Бразилії

По 10 ключових напрямах, визначених Керівним Комітетом ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд» у Бразилії, Україна згадувалася двічі - прозорість доходів у ресурсно-видобувній сфері, а також створення Урядового відкритого Порталу звернень громадян.

Украина и Партнерство Открытое Правительство инициатива. Миссия (не)выполнима?

Выступление председателя Секретариата Общественного Партнерства «Открытое Правительство», президента Творческого объединения «ТОРО» - Контактной группы в Украине Transparency International Алексея Хмары во время Первой встречи представителей государств, присоединившихся к международной инициативе «Партнерство «Открытове Правительство», в Бразилии (17-18 апреля 2012 года).
Уважаемый председатель, уважаемые коллеги.
Я представляю Украину, страну, в которой находится географический центр Европы и жители которой искренне хотят стать частью Европейского Союза. И в тоже время я из страны, которая долгие 70 лет была частью Советского Союза – наиболее закрытой политической системы мира. Ее отголоски мы видим до сих пор на примере Северной Кореи.

Україна готова до реалізації міжнародної ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд"

Національний центр електронного урядування розпочинає впровадження Плану дій міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» за напрямом «Впровадження технологій електронного урядування та розвиток електронної демократії».
20 вересня 2011 року в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН 8 країн започаткували міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд», підписавши відповідну Декларацію. Президент України Віктор Янукович взяв участь в інавгураційній церемонії Партнерства у Нью-Йорку та підтвердив готовність України приєднатися до ініціативи.

Вінницька область

Інформація про Національний круглий стіл із обговорення проекту Національного плану впровадження в Україні міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» розміщена на сайті Вінницької обласної державної адміінстрації

Херсонська область

Інформація про Національний «круглий стіл», присвячений обговоренню проекту Плану дій з впровадження в Україні ініціативи Партнерство Відкритий Уряд, розміщена на сайті Херсонської обласної державної адміністрації

Тернопільська область

Про хід реалізації на Тернопільщині ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» йшлося на прес-конференції, яку провели заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч, регіональний координатор згаданої ініціативи Володимир Ханас, громадський експерт Ярослав Чорнозуб.

Запорізька область

Запорізька влада та громадськість розробили пропозиції до Національного плану дій з реалізації проекту «Партнерство «Відкритий Уряд»
До Кабінету Міністрів України направлено пропозиції обласної виконавчої влади та запорізької громадськості до Національного плану дій з реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».Про це повідомив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих.

ЩО РОБИТЬ ГРОМАДСЬКІСТЬ

Щодо участі у робочій групі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі в рамках підготовки проекту Плану дій з впровадження в Україні ініціативи ”Партнерство ”Відкритий уряд”

26 березня 2012 року економічний експерт ГО "Фундація "Відкрите суспільство" Андрій Любич взяв участь у робочій групі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі щодо підвищення якості надання адміністративних послуг центральними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Робоча група була сформована після робочої наради 22 березня 2012 року, яку провів голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Семиноженко Володимир Петрович,  відповідно до проекту плану дій з впровадження в Україні ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд".

Луганська область

Продовжується друга серія тренінгів для членів громадських рад при райдержадміністраціях

За підтримки управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації розпочата друга серія тренінгів для членів громадських рад при районних держадміністраціях. Тренінги за темою: «Форми і методи роботи громадської ради. Партнерство «Відкритий Уряд» проводить заступник голови громадської ради при ОДА, голова Луганської обласної громадської правозахисної жіночої організації «Чайка» Лариса Заливна.

Хмельницька область

Про впровадження ініціативи "Партнерство Відкритий Уряд" в Хмельницькій області

Донецька область

Регіональний координатор  в Донецькій області по впровадженню ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» Вадим Алтухов направив запит до міського голови Макіївки щодо розміщення на сайті  Макіївської міської ради інформації про міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий  Уряд»

Херсонська область

Що хотіли приховати від громадськості?

17 квітня 2012 року відбувся форум місцевого самоврядування. До участі у форумі були запрошені виключно голови сільських та селищних рад Херсонщини та окремі представники ЗМІ та громадськості за  списком.  Таємничість проведенню цього форуму придавали й реєстратори, одна з котрих представилась, наприклад, прибиральницею педагогічного університету. Погано віриться в те, що це дійсно так і цей факт ще більше надає присмаку фантасмагорії, що мусила відбуватися  на форумі. Адже місцеве самоврядування стосується, насамперед громади та громадськості, які обирають органи влади та мусять контролювати їх діяльність. Тим паче, що таємничий форум місцевого самоврядування Херсонщини стався саме в той день, коли в Бразилії відбувається презентація Українського плану національних дій міжнародної ініціативи Партнерства Відкритого Уряду.

ДУМКА ЕКСПЕРТА

Ольга Резнікова: «Ефективність впровадження міжнародної ініціативи залежатиме від влади!»

Громадське Партнерство «Відкритий Уряд» вирішило підготувати серію інформаційних матеріалів з усіма зацікавленими сторонами та експертами у впровадженні міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». На питання відповідає засновник Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської організації «Мама-86» Ольга Резнікова.
1.Що для вас означає ініціатива «Відкритий Уряд»?
- Це означає, що український Уряд взяв на себе додаткові міжнародні зобов’язання виконати суспільні проблеми. Важливо те, що міжнародна ініціатива надає широкі права громадськості по підготовці та впровадженню Національного плану дій. Окрім того, громадськість контролюватиме процес впровадження міжнародної ініціативи в Україні.

КРАЩІ ПРАКТИКИ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ПО РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ «ПАРТНЕРСТВО ВІДКРИТИЙ УРЯД»

У Черкасах запроваджують електронні тендери

Про це під час прес-конференції заявив міський голова Черкас Сергій Одарич.
«Ми завершуємо роботу по запровадженню електронних тендерів, уже є готовий сайт. Я думаю, що в суботу ми запросимо підприємців провести тестові тендерні закупівлі на електронному майданчику, і наступного тижня уже оголосимо перші тендери, які будуть відбуватися он-лайн, за новою системою, за новими підходами на спеціально створеному електронному майданчику. Буде доступ із будь-якої точки світу, ніяких обмежень на участь в тендарах і повна прозорість. Все на ваших очах відбуватиметься, усі цінові пропозиції - хто подає, як подає, і хто в результаті переможе», - запевнив Сергій Одарич.

ДАЙДЖЕСТ ДЛЯ ВАС ГОТУВАЛИ:

Редактор: Оксана Якуніна
Дизайн та верстка: Василь Зайцев

Немає коментарів:

Дописати коментар