середу, 31 жовтня 2012 р.

Молодь проти свавілля міліції

Міліція часто без підстав зупиняє молодь на вулиці і проводить незаконний обшук; крім того, правоохоронці не представляються і не показують посвідчень. Про це свідчать результати моніторингу дій міліції «Молодь знає – молодь контролює!». Водночас в офісі омбудсмена заявляють: міліціонери вже почали прислухатися до громадськості. 


 
У понеділок у багатьох містах України відбулася акція протидії міліцейському свавіллю. Волонтери громадських організацій вийшли на вулиці та прийшли в навчальні аудиторії, щоб розповісти своїм ровесникам, як не стати жертвою протиправних дій міліціонера.
 
Адже опитування молоді проекту «Ознайомлений – значить озброєний» засвідчило: до 5 відсотків опитаних молодих людей міліція застосовувала фізичну силу, гумові кийки, наручники та інші засоби. А майже третину респондентів зупиняла на вулиці без підстав. Наприклад, за те, що в хлопців та дівчат зелений колір волосся. У 20 відсотках випадків співробітники міліції не представлялися і не показували посвідчення.
 
«Тринадцять відсотків повідомляли, що міліція змушувала їх діставати й показувати особисті речі, а понад 70 людей розповіли, що міліціонери самі дивилися їхні речі, що є незаконним. Ми вже не говоримо про те, що все це відбулося на вулиці, в парку, а не в спеціальному приміщенні, у багатьох випадках не було понятих», – говорить представник Правозахисного центру «Поступ» Ярослав Мінкін.
У Тернополі заходи проводили активісти ТММГО "Файне місто"

Немає коментарів:

Дописати коментар