неділю, 14 жовтня 2012 р.

Аналіз кандидатів в депутати


РУХ ЧЕСНО ПРЕЗЕНТУВАВ АНАЛІЗ КАНДИДАТІВ ДО НОВОЇ ВЕРХОВНОЇ РАДИ


12 жовтня 2012 р. рух ЧЕСНО в Тернополі презентував результати оцінки доброчесності кандидатів за мажоритарними округами та партійними списками 6 політичних сил, котрі мають шанс потрапити до майбутнього Парламенту. На презентації рухом були названі основні порушення кандидатів та прізвища порушників по 5-ох мажоритарних округах Тернопільської області. 
Презентували результати моніторингу доброчесності кандидатів на Тернопільщині один з ініціаторів Руху ЧЕСНО - Олег РИБАЧУК, регіональний координатор руху ЧЕСНО – Юрій Лотоцький та Ігор Процик. Захід проходив в приміщені «Центру Комунікацій» що за адресою ТЦ «Атріум» вул. Й.Сліпого 7.
У обговорення результатів громадського аудиту взяли участь кандидати в депутати по мажоритарних округах, політологи, експерти та журналісти. Після презентації моніторингу учасники круглого столу мали змогу долучитись до дискусії щодо його результатів, а кандидати у депутати – оскаржити, спростувати чи підтвердити результати оцінки рухом їх доброчесності.
Загалом, аналізуючи кандидатів на Тернопільщині, експерти руху «Чесно» виявили 29 порушників. Найчастіше у них виявляли такі порушення:
 Не прозорість задекларованих доходів і майна та їх не відповідність способу життя;
 причетність до корупційних дій.
В рамках  кампанії «Фільтруй Раду!» учасники руху ЧЕСНО проаналізували  2466 кандидатів, серед яких було виявлено 944 порушники критеріїв ЧЕСНО. 10 жовтня представники ЧЕСНО оприлюднили результати перевірки кандидатів до нового Парламенту.

Немає коментарів:

Дописати коментар