неділю, 31 березня 2013 р.

Звернення до Президента України

28 січня було оприлюднене і підписане звернення до Президента України з приводу намагань представниками Тернопільської ОДА через суд заборонити право на мирні зібрання, передбачені статею 39 Конституції України. Оскільки надійшли пропозиції долучитися до підписання цього листа, бажаючі можуть підписати листа в коментарях до цієї публікації, або у соціальній мережі ФБ в групі "Тернопільські новини". Підписи збираємо до 10 квітня.


Президенту України
В.Ф. Януковичу

Ми, члени територіальної громади м. Тернополя глибоко занепокоєні поданням представниками Тернопільської ОДА позову до Тернопільського адміністративного окружного суду з приводу заборони проведення акції «Вставай Україно!». Вперше в історії сучасної Української державності представництво Президента у конкретному регіоні виступило з проханням до судових інстанцій про заборону можливості втілення громадянами одного з основоположних принципів демократії, зафіксованого у ст. 39 Конституції України - права на мирні зібрання.
Вимагаємо від Вас забезпечити наше конституційне  право на мирні зібрання для всіх мешканців нашого краю та членів територіальної громади м.Тернополя..
Водночас просимо Вас провести перевірку фактів посяганням на конституційні права громадян посадовими особами Тернопільської обласної державної адміністрації.
Ханас Володимир, Шевченко Володимир, Лень Андрій, Ергешов Рустам, Марчук Іван, Ханас Василь, Чорнозуб Ярослав, Бицюра Леонід

2 коментарі: