понеділок, 10 червня 2013 р.

Рейтинг найнебезпечніших законопроектів 2012 року

Прес-конференція «Законотворчість vs Права людини. Рейтинг найнебезпечніших законопроектів 2012 року»  відбудеться 11 червня 2013 року об 11.30 в ІА "УНІАН"
Минулого року українські парламентарі неодноразово намагалися «урізати» громадянам їхні права та свободи, гарантовані Конституцією України та її міжнародними зобов’язаннями. Таке враження, що народні обранці змагалися: хто більше та «якісніше» обмежить суспільство. Парламент накрила справжня хвиля небезпечних законопроектів, окремі з яких вже стали чинними законами. Чи помітило суспільство цей кавалерійський наскок?

Напередодні парламентських слухань «Стан дотримання прав людини в Україні», які призначені на 12 червня, - 11 червня 2013 року об 11.30 в ІА «УНІАН» правозахисники проведуть прес-конференцію«Законотворчість VS Права людини. Рейтинг найнебезпечніших законопроектів 2012 року» та оприлюднять перелік законів 2012 року, найбільш небезпечних із точки зору забезпечення прав і свобод людини. Цей перелік створений за результатами експертного опитування,  що проводилося Центром Громадянських Свобод.
На думку авторів щорічної доповіді правозахисних організацій щодо стану дотримання прав людини в Україні, “складається враження, що вся законотворчість спрямована на задоволення політичних та економічних інтересів політичної і бізнес-еліти (які, власне, майже співпадають) і проти прав та інтересів так званих «маленьких українців», у відданості яким наввипередки присягаються українські політики.” Скасування чи докорінна зміна цих “зразків законотворчості” є одним із важливих завдань парламенту нового скликання. Аби народні депутати не забували про це завдання, правозахисники нагадають їм про нього публічно.
Детальніше – за тел. 067 246 43 43 (Марія) або ел.адресоюtomak.maria@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар