суботу, 10 серпня 2013 р.

Шукаєм кошти на проект Поїздка

Пишу з проханням підтримати і поширити серед ваших друзів і колег повідомлення про можливість долучились до фінансування проекту Поїздка, автори якого розвивають його для вирішення проблем під час подорожей Укрзалізницею. Команда проекту опрацювала з юристами більшість ситуацій порушення норм законодавства, які виникають у вагонах. На сайті проекту можна знайти перелік рішень для проблем, що можуть бути усунені провідником, і також оформити скаргу інспектору. Проект є знаряддям для тих користувачів, які наважилися дещо зробити самостійно - переконатися в проблемній ситуації, що закон працює.
Автори проекту поставили за мету додати до сайту також матриці рішень для проблем з квитками і обслуговуванням на вокзалі. Водночас розпочали кампанію залучення необхідних коштів через кампанію Спільнокошту на платформі соціальних інновацій Велика Ідея.
Переглядів проекту на платформі уже майже 6,5 тисяч, проте внесків лише 54 на суму майже 4 тисячі, із 50-ти необхідних. Стало зрозумілим, що зіштовхнулися з іншою проблемою, яка знаходиться глибше, ніж просто стимулювати профінансувати, це рівень довіри та цінностей.  Люди не вірять, що «озброївшись» знаннями закону можна вирішити питання. Натомість ті, хто зітнулися та скористалися базою знань Poizdka.org - дякують авторам за допомогу. Ми припускаємо, що серед учасників СИЛА ЛЮДЕЙ, добре розуміють, що проблеми вирішуються, варто лише змінити настрої тих, кому бракує сміливості заявити про те, що йому належить за законом. 
Багато з нас, подорожуючи залізницею, потрапляють у дискомфорні ситуаціі, і коли рівень послуг є незадовільним нам необхідний доступ до важелю впливу. З іншого боку, авторам подібних проектів необхідно знати, що у них є коло підтримки, своя сім'я, яка встане на їхній бік ще на ранній стадії розробки і запуску. Спільнокошт діє як новий принцип взаємодії всередині спільноти. Поширення інформації в серед прихильників об'єднання СИЛА ЛЮДЕЙ, збільшує шанси, що про проект дізнаються люди, які зможуть підтримати його фінансово. Зі свого боку ми вирішили здизайнувати фейсбук-вкладку для проекту на сторінці Big Idea, яка візуально розповідає доступно про проект. 
Якщо проект Поїздка буде розвиватися то, крім усунення ширшого ряду нагальних проблем, успішний досвід використання цього інструменту збалансує взаємодію громадян із державним гігантом, яким є Укрзалізниця. Сервіс надає правову підтримку пасажирам безкоштовно, і відповідно фінансування такого проекту через спільнокошт варто розцінювати як форму залучення громадян до реалізації адвокатування. Люди інвестують в проект скільки їм зручно, але в сумі це серйозний внесок у вирішення проблеми, яка торкається багатьох.
Вдячні вам від імені команди платформи Велика Ідея та авторів проекту Поїздка, Олександра Бондаренко та Сергія Павлова.

Немає коментарів:

Дописати коментар