вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Крайова пластова спартакіада відбудеться 18-20 жовтня у Тернополі

З 18 по 20 жовтня у Тернополі пройде XI Крайова Пластова Спартакіада, присвячена 71 річниці створення УПА. Участь у ній візьмуть 500 юнаків та старших пластунів зі всієї України. Протягом трьох днів пластуни змагатимуться в командних іграх, таких як футзал, гандбол, волейбол, баскетбол та визначать між собою найспортивніші курені краю.

Традиція крайових спартакіад веде свій початок з 2000 року, коли у Львові відбулась «Перша Крайова Спартакіада». Далі ініціативу перехопив Івано-Франківськ, де спартакіада набула сучасного вигляду.
Цього року Тернопіль дебютує як господар змагань і планує не поступитись якістю організаційних моментів своїм попередникам, зокрема відчутна підтримка міської влади, яка зацікавлена в поширені принципів здорового способу життя серед молоді. Зокрема, у Тернопільській міській раді був створений оргкомітет на чолі із заступником міського голови Леонідом Бицюрою.
Комендант акції Любомир Шимків зазначив:
«Наше головне завдання зробити акцію якісною як у спортивному плані, так і видовищною для всіх пластунів. Головна мета організаторів — створення комфортних умов у місті Тернополі на найближчих п’ять років для проведення цієї акції. Ми хочемо, щоб наше місто стало спортивним осередком Пласту в Україні.»
Відкриття Спартакіади відбудеться 18 жовтня о 19 год. на Тернопільському міському стадіоні. В урочистих заходах візьме участь міський голова Сергій Надал. 
Під час відкриття учасники спартакіади проведуть флеш-моб у вигляді наймасовішої дитячої руханки в стилі 20-х років.

***
Контакти для журналістів:

Прес-секретар змагань - Христина Мулик, (063) 818 23 22
Комендант змагань - Любомир Шимків (097) 911 73 53

Офіційний сайт змагань - http://sparta.plast.te.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар