середу, 13 листопада 2013 р.

У Зборові на "Ти" з міліцією

У Зборівській гімназії  відбувся показ фільму "Діти за гратами", а також лекція голови Тернопільської правозахисної групи Володимира Шевченка "Ти і міліція". Діти були вражені фільмом і особливо режисерською роботою, це особливо підкреслювалось впродовж всього фільму спілкування "ведучого" з глядачами. Також їх зацікавило те чи працюють ще десь в Україні такі самі центри як у Мелітополі?
Чи Україна фінансує такі подібні центри для підлітків? Одна з учениць висловила думку що такі заходи профілактичні проводитись мали б у навчальних закладах дуже часто. 
Після лекції "Ти і міліція", організованої після перегляду фільму Українською Асоціацією моніторів дотримання прав людини. Лектора запитували про всякі випадки: чи можна після 22 години перебувати на вулиці неповнолітнім та чи існує за перебування пізніше 22ї год. якийсь штраф. Володимир Шевченко навів декілька прикладів щодо порушення прав неповнолітніх що мали місце у Тернополі, та розповів як вберегти себе від подібних речей. Також він наголосив що про все спілкування яке може мати місце з правоохоронцями потрібно повідомляти батьків, вчителів або родичів. Потрібно поводитись ввічливо, не тікати та просити повідомити родичів про можливе затримання. Ну і найголовніше уникати подібних ситуацій. Глядачі отримали роздаткові матеріали та попросили проводити частіше такі заходи. 
Перегляд та лекція відбулась в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно з  прав людини Docudays UA.

Андрій Луцик, волонтер фестивалю.

Немає коментарів:

Дописати коментар