суботу, 9 листопада 2013 р.

Іван Марчук: Експерти говорили про реальні речі

2 листопада в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA переглядали фільм про Придністров`я "Твердиня". Після нього було експертне обговорення фільму з запрошеними експертами Володимиром Ястребчаком (екс-міністр зовнішніх справ ПМР) та Дмитром Лєкарцевим (голова Fсоціації української молоді в Молдові "Злагода").

Як людину, що неодноразово побувала в Придністров`починаючи з 1999 року, мене здивувала однобокість фільму. Авторам, які претендують на об`єктивність, можна і варто було б показати і академію футболу де живуть, вчаться і тренуються більше 150 дітей чи дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву греблі і стрільби, дитячу художню школу чи музичну школу ім. Чайковського та ще багато чого. А так, фільм показує лише темноту, сірість і безвихідь, яку, при бажанні можна знайти будь-де.
Сподобалось обговорення після перегляду і погляди експертів, які говорили про реальні речі (без політичного домішку і пафосних промов). Щире і жваве обговорення привело до народження цікавих ідей та перспектив продовження співпраці.

Фото волонтерів фестивалю

Немає коментарів:

Дописати коментар