понеділок, 12 травня 2014 р.

Тарасова ніч в Бережанах

17-18 травня 2014р. в Бережанах відбудеться  «Європейська Тарасова ніч в музеї». З нагоди 200-річчя від дня народження Шевченка тематично ніч називаємо Тарасовою та просимо всіх учасників прийти у вишиванках.
17-18 травня 2014р. у календарях є сприятливими датами:
17 травня – Всесвітній день інформаційної спільноти, день Європи в Україні,

18 травня - День молодіжних і дитячих громадських організацій України, Міжнародний день музеїв. Саме тому на цей музейний уікенд ми запрошуємо до участі у заходах представників музеїв України, громадських організацій та об’єднань. Виряд для молоді: наплічник, блокнот, ручка, зручний одяг та взуття на теплу та холодну погоду, дощовик, ліхтарик, щось для перекуски, спимішок, килимок, фотоапарат (якщо є). Вартість перебування на ночі в музеї для молоді буде 15 грн (у вартість вхідного квитка  входить перебування в музеї згідно положення про платні послуги,  чай та кава, кошти на призи для переможців, інше).
Святкування розпочнеться у дворику ратуші з 17.00.
Для діток організовуємо творчу майстерню під відкритим небом – «Арт-ратуша» за участю керівників гуртків Будинку творчості школярів. Буде діяти дитячий кінотеатр відео-проекту «З любов’ю до дітей». Також в цей час можна вільно відвідати виставки «200 кроків до Шевченка»,  «Арт-майдан» Олега Шупляка  та Володимира Неділька. Можна оглянути репродукції картин Шрі Чинмоя «Джарнакала:Фонтан мистецтв»(м.Київ) та «Шевченкіана в творах Яніса Струпуліса» з приватної колекції Володимира Шкільного (Козова).
З 19.00 розпочнеться відкриття «Європейської Тарасової ночі в музеї». Тут літературно-музичну композицію за творами Шевченка представлять гуртківці поетично-фольклорного театру «Взори» БТШ, також виступлять інші колективи міста.
Для активного відпочинку молоді з 20.00 відбуватиметься квест в стінах музею «Словами Кобзаря» в стінах музею, та з 22.00 Квест – нічна тернова гра містом. 
Опівночі відбудеться вогняне шоу театру вогню «
Hell's fire» «Тарасова ніч» за мотивами творів Шевченка.
З 01.30 до ранку  в дворику ратуші буде символічна молодіжна ватра, під час якої представники громадських організацій розкажуть про свою діяльність, відбудеться гутірка – «мій Шевченко». Молодь буде мати нагоду поспівати та пограти ватрових ігор.
Довгоочікуваним серед учасників є літературний андеграунд за участю студії «7 герц» з м. Тернопіль - літгенерація свідомої молоді, котра намагається абстрагуватись від нав’язливих поетичних кліше, ідіостильних копірайтів та графоманських епатажних тенденцій. В складі студії буде бережанець Олег Підфігурний та колишній учень Бережанської гімназії Юрій Вітяк. На ватрі буде вільний поетичний мікрофон, тому читати власні твори зможуть усі бажаючі.
А ось для інтелігенції міста в Бережанському краєзнавчому музеї з 22.00 будуть літературні читання Шевченківських творів у виконанні Степана Жеребецького під супровід бандури.
Після опівночі цікавою буде Презентація збірки «Декольтоване серце» Галини Заболотної та монолог творчості «Шевченко пензлем Олега Шупляка». В залі старих меблів можна буде побачити уривок вистави «Меланхолійний вальс» за однойменним твором Ольги Кобилянської (реж.Олена Різник, фольклорно-поетичний театр «Взори»)
Також очікуйте діалог на тему «Шевченко у моєму житті».
В музеї працюватиме кінотеатр «Світає…Край неба палає», в якому також відбудеться презентація 3
D-екскурсії залами музею, яку продемонструє автор Віктор Лесик.
В інших залах музею можна буде пограти ігри: твістер, лото, шахи, шашки, доміно, класична мафія, монополії, криївка.
Увага : хто бажає бути учасником «Європейської Тарасової ночі в музеї» - зареєструйтесь в обговореннях офіційної спільноти проекту https://vk.com/nich_v_muzeyi, або зателефонуйте за телефоном 096 172 52 52, 035 48 (218 79)

Алла Соколовська,

Лектор-екскурсовод Бережанського краєзнавчого музею.

Немає коментарів:

Дописати коментар