понеділок, 1 вересня 2014 р.

Європейський Союз в міфах та реаліях

Громадськf ініціативf «Європа без Бар’єрів» та Грузинська асоціація за реформи (GRASS)  запрошує Вас взяти участь у дискусії:

«Європейський Союз в міфах та реаліях:  погляд країн Східного Партнерства».

Захід відбудеться 5-го вересня 2014 року з 12.00 до 14.30 в приміщенні інформаційного агентства  «Укрінформ», за адресою вулиця Б. Хмельницького 8/16.


В рамках круглого столу експерти з країн Східного Партнерства презентують найбільш типові міфи європейської інтеграції, що впливають на порядок денний зовнішньої та внутрішньої політики відповідних країн та шляхи їхнього подолання.

Європейська інтеграція вже багато років поспіль залишається визначним маркером зовнішньої та внутрішньої політики країн Східного Партнерства. Країни-партнери демонструють різну ступінь зацікавленості та активності у даному процесі: в той час, як Молдова, Грузія та Україна підписали Угоду про Асоціацію, Вірменія та Білорусь є членами інтеграційних утворень з Росією, а Азербайджан продовжує триматись дещо осторонь. Дискусії з європейської тематики, що точаться, не в останню чергу викликані численними міфами – чи то породженими спонтанно, чи згенерованими навмисне.

Українська криза 2014 року є водночас і кризою сприйняття Європи та її політики: штучно культивоване нерозуміння суті і наслідків європейської інтеграції дозволило президенту Путіну розпочати гру, метою якої є зрив зближення східноєвропейських народів з Європейським Союзом, поділ Європи новою «м’якою» залізною завісою. Засобом такої війни є жонглювання міфами, стереотипами і фобіями, якими наповнений наш  інформаційний простір

Питання, що будуть обговорені:

  • Якою є сучасна суспільна думка країн СхП щодо Європейського Союзу? Які образи, міфи та стереотипні уявлення домінують серед громадян країн-партнерів?
  • Яким чином існуючі міфи впливають на внутрішню та зовнішню політику країн СхП?
  • Спільні та відмінні міфи цінностей Європейського Союзу в уявленнях громадян України, Грузії, Молдови, Вірменії та Білорусіі
  • Якою має бути інформаційна політика країн СхП та Європейського Союзу з метою подолання руйнівних та негативних міфів

Сподіваємось на Вашу присутність !


Контакти з організаторами для реєстрації:
Тел./факс:+38 044 2386843, e-mail: maryana.kuzio@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар