вівторок, 23 вересня 2014 р.

Пропагуймо пам’ятки Тернопільщини!

З 15 вересня по 15 жовтня 2014 року в Україні триває щорічний міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки 2014», який покликаний зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини для ілюстрації статей в електронній онлайн-енциклопедії Вікіпедія.
У конкурсі мають право брати участь усі охочі. Найперше слід Зареєструватися у Вікісховищі — при реєстрації треба вказати діючий e-mail.. Після цього знайти пам’ятки в своєму районі, сфотографувати їх і завантажити власні фотографії цих пам’яток до Вікісховища до15 жовтня, а також обов’язково вказати їх унікальний ID. Можна також завантажувати протягом вказаного періоду власні фотографії, які зроблені раніше і досі не були ніде опубліковані. Номінації конкурсу такі - за найкращі фотографії (1-е, 2-е і 3-є місця), за найбільшу кількість сфотографованих пам’яток (1-е, 2-е і 3-є місця), за найкращі фотографії по кожному з регіонів України.

За пропозицією голови обласної ради Василя Хомінця робоча група  по підтримці конкурсу у Тернопільській області вирішила приймати  оригінали фотографій  розміром 30*40 сантиметрів. Їх потрібно передавати в обласний краєзнавчий музей. Волонтери оцифрують фото і завантажать у Вікісховище.
Окрім цього кращі фотографії памяток Тернопільщини будуть відібрані для художньої фотовиставки «Памятки рідного краю». «Фотовиставка екпонуватиметься у краєзнавчому музеї, - зазначив Василь Хомінець. – А згодом вона мандруватиме усіма районами краю – обласна рада цьому посприяє. Тернопільщина багата на памятки культурної спадщини, а така фотовиставка сприятиме більшій їх популяризації».

Немає коментарів:

Дописати коментар