суботу, 11 липня 2015 р.

«Опора» попросила Березенка і Корбана зняти технічних кандидатів

Голова громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська закликала Сергія Березенка і Геннадія Корбана зняти або запропонувати знятися своїм технічним кандидатам з виборчих перегонів. Відповідне «риторичне прохання» вона озвучила в студії каналу 1+1 під час запису вечірньої програми «Право на владу» 9 липня.
Участь у програмі взяли й інші кандидати: Дмитро Блауш та Ігор Андрійченко. Не коментуючи детально питання підкупу, очільниця «Опори» висловила переконання: як політики нової генерації Березенко і Корбан мусять розуміти, що зараз своїми діями вони змушують людей вчиняти кримінальний злочин. 

За словами Ольги Айвазовської, свою функцію технічні кандидати, найняті лідерами виборчих перегонів, вже виконали, під час жеребкування до членів ДВК. Але їхня наявність у великій кількості у виборчих списках створить великі проблеми при підрахунку голосів. «Не замотайте до смерті членів цих ДВК уже в день голосування та на етапі підрахунку голосів: «виборчий хаос почнеться тоді, коли підрахунок розтягнеться на декілька днів і ні один ні інший не виграє у цьому хаосі».
Нагадаємо, раніше мережа «Опора» опублікувала перший звіт громадського моніторингу на проміжних виборах народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №205 (м. Чернігів).

Результати цього моніторингу продемонстрували список найактивніших кандидатів у народні депутати України за минулий місяць:

    Геннадій Корбан (кандидат, висунутий політичною партією «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»);
    Сергій Березенко (кандидат, висунутий політичною партією «Блок Петра Порошенка «Солідарність»);
    Юрій Тарасовець (самовисуванець, член політичної партії «УДАР Віталія Кличка»);
    Андрій Міщенко (кандидат, висунутий політичною партією «Всеукраїнське об’єднання  «Свобода»),
    Тарас Костанчук (самовисуванець, безпартійний, позиціонує себе представником військово-патріотичного об’єднання учасників АТО «Справедливість»).

З початку липня активну агітаційну позицію зайняли також Ігор Андрійченко, Дмитро Блауш, Олександр Мельник та Володимир Зуб. Основними формами агітації фахівці «Опори» називають розповсюдження агітаційних матеріалів на вулицях та в агітаційних наметах, політичну рекламу на зовнішніх носіях, медійну рекламу, проведення зустрічей та розважальних заходів. Кандидати масово розміщують матеріали передвиборчої агітації у друкованих ЗМІ, а місцевий прес-центр уже запланував заходи для ЗМІ до кінця виборів.

Говорячи про порушення, було згадано передвиборчу кампанію висуванця Сергія Березенка (партія «Блок Петра Порошенка» «Солідарність»), котрі на думку адвоката Станіслава Бориса, мають "наявні ознаки використання державної програми (проекту) в агітаційних цілях". Мова йде про створення Ради регіонального розвитку під «кандидатську» постать Березенка.  Крім цього, громадянська мережа зафіксувала провокативні дії та силові інциденти під час виборчого процесу: псевдо-листівки, мінування ЦВК, побиття агітатора від Геннадія Корбана. 

Чекаємо наступного звіту громадського моніторингу від «Опори» та будемо і надалі висвітлювати передвиборний процес. Комітет Народного Контролю сподівається, що Геннадій Корбан та Сергій Березенко прислухаються до прохання громадської організації та припинять махінації з технічними кандидатами на окрузі.
Поліна Опухла

Немає коментарів:

Дописати коментар