четвер, 21 січня 2016 р.

Готувати проекти розвитку своїх територій



Експерти закликають об’єднані громади швидко готувати проекти розвитку своїх територій
Директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук закликає об’єднані територіальні громади у швидкому часі розробляти проекти, що можуть фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, проекти, на які можна залучити кошти субвенції з Державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Про це він пише на своїй сторінці у Facebook.

«В поточному році об’єднані територіальні громади -159, отримають 1мільярд  гривень на проекти з розвитку власної інфраструктури. Звертаюсь до всіх об’єднаних територіальних громад: готуйте свої проекти. Доки вийде постанова Уряду про розподіл цієї субвенції, ви маєте мати уже готові проекти», - пише експерт.
Він також звернув увагу на те, що за його інформацією, в областях регіональні комісії не беруть чи відхиляють проекти від об’єднаних територіальних громад для Державного фонду регіонального розвитку, мотивуючи це тим, що є окрема субвенція для таких громад.
«Не слухайте їх. Ви маєте повне право подати на Державний фонд регіонального розвитку проекти: які відповідають стратегії розвитку області; які розвивають інфраструктуру об’єднаних громад; які направлені на співробітництво між громадами. Субвенція - це додатковий ресурс. Тобто об’єднані громади можуть подати 4 типи проектів. Не проспіть!», - закликав експерт.
Анатолій Ткачук нагадав, що за 2015 рік не використали 520 млн гривень коштів Державного фонду регіонального розвитку. Причина – області не підготували належних проектів.
Як повідомлялося, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода також наголошував, що громадам невідкладно треба готувати проекти розвитку і подавати їх до Мінрегіону, щоб вже цього року показати історії успіху, створивши якісно нові умови надання послуг населенню.

Прес-центр ініціативи «Децентралізація влади»
+38 (066) 36-39-816

Немає коментарів:

Дописати коментар