пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Необхідність прозорого відбору проектів

Мінрегіон України нагадав обласним адміністраціям про необхідність прозорого та відкритого відбору інвестиційних проектів і програм, що реалізуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).
Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

«Минулого року Мінрегіон зробив процес розподілу коштів ДФРР максимально зрозумілим та публічним. Ми відійшли від ручного управління цим процесом - передали повноваження по відбору інвестиційних проектів та програм до областей. Але зараз є побоювання, що не в усіх обласних комісіях відбір відбувається відкрито. Є певні скарги від експертів та учасників процесу на кулуарність при прийнятті відповідних рішень», - сказав В’ячеслав Негода.
У зв’язку з цим, за його словами, Мінрегіон направив офіційного листа на облдержадміністрації, в якому звернув увагу, що обов’язковою умовою відбору Міжвідомчою комісією інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, є розміщення інформації про них на сторінці офіційного веб-сайту Мінрегіону України: dfrr.minregion.gov.ua.
У своєму листі Мінрегіон наголошує на необхідності розміщення актуалізованої інформації про всіінвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, які подаються заявниками для розгляду регіональною комісією з обов’язковим оприлюдненням статусу проектів: підготовка, оцінювання, оцінений, відібраний регіональною комісією, не пройшов регіонального відбору, поданий до Мінрегіону, затверджений державною комісією, не пройшов державного відбору.
Проекти, які не були розміщені на онлайн-платформі, розглядатись Міжвідомчою комісією не будуть, зазначено у листі.
«Маємо не декларувати, а забезпечити повну відкритість роботи обласних комісій з відбору проектів, дати змогу публічно обговорювати ці проекти і обирати ті, які найбільше потрібні людям», - сказав В’ячеслав Негода.
Також Мінрегіон закликав обласні держадміністрації терміново розмістити на онлайн-платформі регіональні стратегії розвитку регіонів та плани заходів з їх реалізації.

Немає коментарів:

Дописати коментар