пʼятницю, 4 березня 2016 р.

ШЕНГЕН ЗА ВІДБИТКАМИ ПАЛЬЦІВ: ЯК ЗМІНИЛАСЬ ВІЗОВА ПРАКТИКА КРАЇН ЄС?

Для тих,  кого цікавлять останні тенденції  видачі віз українцям країнами Шенгену та знаходиться у Києві,  громадська Організація “Європа без Бар’єрів”  запрошує взяти участь у роботі круглого столу  на тему:

"ШЕНГЕН ЗА ВІДБИТКАМИ ПАЛЬЦІВ: ЯК ЗМІНИЛАСЬ ВІЗОВА ПРАКТИКА КРАЇН ЄС?"

Захід відбудеться 10 березня 2016 року, з 12-30 до 14-30 у приміщенні Українського національного інформаційного агентства «УКРІНФОРМ»,За адресою, м. Київ,  вул. Б.Хмельницького 8/16, за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження»

Очікується, що вже цього року українці отримають можливість подорожувати без віз до Європейського Союзу. Водночас, дата скасування візового режиму з ЄС все ще залишається невизначеною через  відсутність суттєвого прогресу України у сфері боротьби з корупцією.

Саме тому питання одержання шенгенських віз залишається актуальним для тих українців, що потребують регулярних поїздок до ЄС.

 - Чи стало легше отримувати українцям багаторазові візи? 
 - Які головні тенденції візової практики консульств ЄС, до яких найчастіше звертаються українці за візами? 
 - Хто з країн-членів ЄС демонструє прогресивну візову практику, а хто став лідером занепокоєння за численними порушеннями візових норм та положень?

Організаторами заходу буде оприлюднено громадський рейтинг консульств країн Шенгену. Експерти назвуть найбільш «дружні», «нейтральні» та «суперечливі» консульські практики.

В обговоренні візьмуть участь консульські службовці досліджуваних країн ЄС, які зможуть надати свою оцінку результатів «візового» моніторингу. До участі також запрошені представники профільних департаментів МЗС України, Спільного візового комітету з питань імплементації Угоди про спрощення оформлення віз та незалежні експерти, що фахово відслідковують зміни у сфері видачі віз.

Немає коментарів:

Дописати коментар