пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Реформування Погребищенської ЦРЛ


28 квітня у Погребищі відбулося засідання клубу громадського діалогу. Це стало офіційним стартом проекту „Суспільна підтримка реформи самоврядування в Україні. Українська мережа клубів громадського діалогу” у Погребищенському районі. Цей проект, спрямований на започаткування та покращення впорядкованого конструктивного та результативного діалогу в громадах України у формі Клубів громадського діалогу (КГД). Проект виконується Щецинським навчальним центром Фундації розвитку місцевої демократії (Польща) у співпраці з МГО „Інститут демократії імені Пилипа Орлика” (Україна) у невеликих містах Херсонської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської, Кіровоградської, Вінницької, Черкаської областей.
Реалізація проекту здійснюється за підтримки Польсько-Канадійської Програми Підтримки Демократії, яка є програмою Фундації Міжнародної Солідарності, що фінансується Урядами Канади та Польщі ( відповідно до програми польської співпраці для розвитку МЗС Республіки Польщі та Канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку). 
Темою для обговорення було обрано реформування медичного закладу району, як слідучого етапу після проведення об’єднання громад, а саме: «Створення лікувального закладу другого рівня та спеціалізованого медичного центру в результаті реформування Погребищенської ЦРЛ». Мною було представлено модель реформування медичного закладу району, як одну із можливих моделей метою реалізації якої є збереження медичного закладу другого рівня та пологового будинку на території Погребищенського району. У засіданні клубу взяли участь керівник Хмільницького клубу громадського діалогу, керівник експертної групи при громадській раді Вінницької облдержадміністрації В.Дорох, представники Хмільницького клубу громадського діалогу В.Шеремета та Т.Носальський, заступник голови районної ради І.Гордійчук., Погребищенський міський голова А.Білик, заступник головного лікаря Погребищенської ЦРЛ В.Педоренко, секретар міської ради Л.Поліщук, юрист міської ради М.Чоловський, депутат міської ради Л.Власюк, депутат районної ради П.Панасюк представники громадських організацій та громадські активісти району. 
Розуміючи важливість даного питання для жителів Погребищенського району в умовах децентралізації та подальшого реформування галузі охорони здоров’я заступник голови районної ради І.Гордійчук виступив з пропозицією подальшого глибшого вивчення даного питання. Активну позицію зайняв міський голова А.Білик щодо необхідності прикласти максимальних зусиль для збереження як закладу охорони здоров’я другого рівня так і пологового будинку, додавши, що це можливо тільки тоді коли об’єднана громада буде потужна і складатись не із трьох, чотирьох сіль, а не менше десятка, навівши приклад із набутого досвіду своєї поїздки до Тернопільської області. Заступник головного лікаря В.Педоренко, приєднавшись до обговорення питання реформування медицини району, коротко окреслив стан медицини району на сьогоднішній день.

Немає коментарів:

Дописати коментар