неділю, 8 травня 2016 р.

Люблін. Майданек. Познань. День другий

Сьогодні група  українських та молдовських експертів, котрі прибули в Польщу у  рамках проекту "Розвиток спроможності громад - досвід Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства".  відбула з Любліна і прибула в Познань... Відвідали музейний комплекс Майданек.
( Майданек (пол. Majdanek, ньому. Konzentrationslager Lublin, Vernichtungslager Lublin, івр. מיידנק) - табір смерті Третього рейху на околиці польського міста Люблін. В даний час є музейною установою, включеним до Державного реєстру музеїв). Моторошне видовище, але давайте послухаємо самих учасників.

Ігор Марчук: "Хотя и прошло столько лет, но находится в крематории где сжигали до 100 человек в день все вравно жутковато."

Олена Черній:  Моторошна експозиція... Шкода, фото не передають гул, що стоїть і атмосферу....
Анастасія Валова. Сьогодні, у День пам'яті жертв Другої світової війни, я "доторкнулася до історії"... Ми відвідали... табір смерті Майданек у м.Люблін (Польща), що діяв у часи Другої світової війни. Через Майданек пройшло 300 000 в'язнів, з них вбито з використанням газу Циклон Б 50 000 осіб з 26 країн світу.

Частина табору збереглася до сьогодні. 
Це жахлива частина нашої історії.
Ніколи знову...



Записки Ханаса: Про Майданек:

Немає коментарів:

Дописати коментар