четвер, 12 травня 2016 р.

ЄС продовжить співпрацю з Україною у реформі енергоефективності

Європейський Союз підтримує кроки Уряду України щодо подальшого реформування енергоефективності країни. Про це наголосив керівник Групи підтримки України Пітер Вагнер під час ІІ Форуму енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель», що відбувається 12 травня у Києві.

Європейський експерт наголосив, що ЄС та Уряд України мають тривалу історію співпраці у питаннях енергоефективності.  «Чимало стратегічних кроків зроблено Урядом України останнім часом. Важливе завдання – сприяти інвестиціям в енергоефективність на місцевому рівні», - зазначив Вагнер. За його словами, ЄС співпрацює з Україною за двома напрямками – як активний інвестор енергоефективних проектив та у питаннях розробки відповідного законодавства.
«Ми плануємо продовжити цю співпрацю. Серед важливих напрямків співпраці із Урядом України та громадянським суспільством бачу опрацювання законопроектів про облік газу та води,  а також – про енергоефективність будівель. Також ключове питання – створення фонду енергоефективності житлових будинків. Сподіваюся досягнемо успіху.  Це сприятиме підвищенню енергоефективності України і кожного громадянина. Запевняю що ЄС буде надалі підтримувати Україну», - наголосив Вагнер.
Нагадаємо, реформа енергоефективності – одна з головних реформ, яка сьогодні впроваджується в Україні за підтримки Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра

Немає коментарів:

Дописати коментар