понеділок, 17 жовтня 2016 р.

ЦВК відмовилася призначити перші вибори у 28 ОТГ

18 жовтня - прес-конференція «Відмова ЦВК призначити перші вибори у 28 об’єднаних громадах – виконання законів чи політична гра?»

18 жовтня 2016 року в Українському кризовому медіа-центрі (м. Київ, Український Дім) відбудеться прес-конференція на тему: «Відмова ЦВК призначити перші вибори у 28 об’єднаних громадах – виконання законів чи політична гра?».

Початок о 15:00.


Учасники:
·                    Микола Антошик, міський голова м. Помічна (Кіровоградська область)
·                    Анатолій Мартинюк, сільський голова с. Краснопілка (Вінницька область)
·                    Антон Соболівський, представник у суді Воютицької сільської ради (Львівська область)
·                    Остап Єднак, народний депутат України

Запрошені представники Центральної виборчої комісії.

Он-лайн трансляціяuacrisis.org/ua/stream

Довідка:
8 вересня 2016 року Комітет Верховної Ради України з питань  державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування надав офіційне Роз’ясненняу якому йшлося, що проведення перших місцевих виборів у об'єднаних територіальних громадах, розташованих на території суміжних районів або з центром у місті обласного можливе без внесення змін до меж відповідних районів.


Під час засідання 7 жовтня 2016 року Центральна виборча комісія не знайшла правових підстав для призначення перших місцевих виборів у 28 об’єднаних громадах. Причина відмови для 25 з цих громад у тому, що вони утворилися у складі рад суміжних районів чи довкола міст обласного значення.

17 жовтня 2016 року в Окружному адміністративному суді Києва відбудеться перше засідання щодо визнання неправомірною постанови Центральної виборчої комісії щодо відмови у призначенні виборів уВоютицькій сільській раді (Львівська область).


Прес-центр ініціативи
«Децентралізація влади»
+38 (066) 36-39-816

Немає коментарів:

Дописати коментар