неділю, 19 березня 2017 р.

Мер міста Вроцлава, Рафал Дуткєвіч:

"Я не даю згоди на залякування жителів міста уявним ворогом, котрого у Вроцлаві немає. Запланована на суботу маніфестація ONR [Національно-радикального табору], спрямована проти мешканців міста українського походження, є обурливою.
У Вроцлаві живуть десятки тисяч українців, котрі є повноправними мешканцями міста. Тут вони працюють, навчаються, будують нашу вроцлавську спільноту. Я вірю, що мешканці Вроцлава не приєднаються до ксенофобської ініціативи ONR, що сперта на безправні побоювання її членів.

Замість цього, я закликаю вас приєднатися до проекту "Вроцлав мовами світу", ініційованого мною минулої осені. Його мета полягає в тому, щоб ще глибше інтегрувати іноземців, що проживають у Вроцлаві, шляхом безплатних курсів польської мови.
Дотеперішня заангажованість мешканців Вроцлава показує, що ми відкриті, гостинні та вміємо співчувати іншим. Допомогти тим, хто шукає підтримки, пристановища та гідного життя – це наш обов’язок. Так само, як колись багато членів наших сімей знаходили новий дім закордоном".

Немає коментарів:

Дописати коментар