четвер, 16 листопада 2017 р.

Посилити комунікації ОМС

Законопроект дає можливість врегулювати питання юридичної сили статуту територіальних громад, співпраці органів місцевого самоврядування і безпосередньо посадових осіб з громадянським суспільством, вести різні форми партисипативної демократії при роботі з громадянським суспільством.
Так Віце-прем’єр-міністр -Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував рішення Уряду, яким було схвалено проект відповідного Закону.
«Документ дасть можливість підсилити взаємодію органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством і визначити той перелік питань, який буде працювати в комунікаціях. Також запроваджуються принципи прозорості і громадського контролю у діяльності органів місцевого самоврядування», - зазначив Геннадій Зубко.  
За його словами, проект Закону регламентує питання участі членів територіальних громад у здійсненні місцевого самоврядування, а також питання взаємовідносин посадових осіб самоврядування з інститутами громадянського суспільства.
«Документ визначає важливі новації, які надають місцевому самоврядуванню юридичні гарантії. Зокрема передбачено закріпити принцип, за яким статут територіальної громади має найвищу юридичну силу в системі актів самоврядних органів громади. Буде забезпечено обов’язковість дотримання статуту всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також особами, які постійно або тимчасово там мешкають», - зауважив Зубко.
За його словами, процес затвердження статуту територіальних громад розпочався ще в 2014 році. Відповідно до Концепції реформування місцевого самоврядування цей пункт знаходиться постійно в порядку денному Координаційної ради при Президенті України по роботі з громадянським суспільством.

Немає коментарів:

Дописати коментар