суботу, 18 листопада 2017 р.

Про інвестиції у комунальні підприємства

Очікуємо на прийняття Верховною Радою законопроекту №6578 щодо захисту інвестиційної складової комунальних підприємств, отриманої  від міжнародних фінансових організацій на реалізацію проектів в Україні. Законопроект розроблений Мінрегіоном за участю міжнародних фінансових організацій та зареєстрований у парламенті.

Про це під час години запитань до Уряду повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
«Цей надважливий документ, метою якого є   захист рахунків підприємств у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення, через які здійснюється інвестиційна діяльність за участю міжнародних фінансових організацій.  Адже сьогодні українськими підприємствами виконуються проекти за участі Світового банку, Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції і розвитку», - наголосив Геннадій Зубко.
Також Віце-прем’єр наголосив на важливості прийнятої Концепції реформи теплопостачання в населених пунктах і громадах. «В умовах сучасних технологій місцеве самоврядування може здійснювати модернізацію не тільки існуючих тепло- і водопостачальних підприємств, а й впроваджувати нову систему подачі якісних послуг своїм мешканцям. Тому ми запропонували органам місцевого самоврядування проаналізувати існуючу комунальну систему і розробити рішення, які дозволять частково відмовитися від споживання газу для виробництва енергії. В Україні вже є позитивні приклади, коли цілі міста відмовляються від централізованого опалення і переходять на альтернативні джерела енергії і квартальне опалення. Це Марганець, Покровськ, Нікополь, Кам’янець-Подільський», - підкреслив урядовець.
Віце-прем’єр подякував народним депутатам за рішучий законодавчий прорив у реформі житлово-комунального господарства у 2017 році. Так, прийняті закони «Про Фонд енергоефективності», «Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання», «Про енергетичну ефективність будівель», «Про ЖКП», а також закон №417 дадуть можливість сформувати інститут  відповідальних власників і дадуть можливість споживачам управляти, обліковувати і сплачувати справедливу ціну за якісні послуги.
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар