суботу, 25 листопада 2017 р.

Жіноче лідерство – тренд нового українського самоврядування


«Мусимо говорити не лише про гендерний паритет, а насамперед про вікно можливостей, яке відкривається в Україні для жінок. Це вікно має бути не тільки у виборчому кодексі. Жінки готові брати на себе відповідальність, йти у владу і бути корисними та максимально ефективними для громади», – заявив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках Першого українського жіночого конгресу.

«Сьогодні жінки – справжня армія експерток і реформаторок. Підтвердженням цьому є кадровий конкурс в Мінрегіоні на реформаторські кадри нової держслужби. Серед перших 60 переможців – 53% чоловіки – 47% жінки. Це – тільки реформаторські кадри, а загалом у нас в міністерстві – 85% - жінки», - зауважив Зубко.
Він навів дослідження Глобального інституту McKinsey про те, що дотримання рівності прав жінок і чоловіків на ринку праці додала би світовому ВВП 26%. А для економіки Великої Британії – це додаткові $240 млрд ВВП.
«Ми повинні залучити найкращі якості жінок, які йдуть сьогодні у владу, і спрямовувати на управління державою і забезпечення якості життя в Україні. У процесі децентралізації жіноче лідерство – тренд нового українського самоврядування», - наголосив Геннадій Зубко.
Віце-прем’єр зазначив, що ключова цінність, притаманна жінці, – збереження наступного покоління – має передаватися на рівень управління в державі. «Ця цінність має бути впроваджена через створення нової якості в освіті, охороні здоров’я, системі соціальних і адміністративних послуг. У громадах, які очолюють жінки, впроваджуються найбільш якісні послуги. І таких ОТГ сьогодні – 88», - підкреслив він.
Геннадій Зубко назвав яскравим прикладом Куцурубську ОТГ в Очаківському районі. «2015 року її очолила Інна Копійка, у минулому – фельдшер місцевої амбулаторії. Основні посади тут довірили жінкам. З 14 депутатів ради – лише троє чоловіків. Жінки показали там блискучий результат господарювання і суспільного розвитку. За два роки реалізовано 24 проекти з розвитку інфраструктури – дороги, вода, ремонт і оснащення шкіл, ФАП... Цей результат є свідченням того, що успішна активна жінка-лідер робить успішною усю громаду», - зазначив Геннадій Зубко.
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар