вівторок, 28 листопада 2017 р.

У Хмільнику заснували кооператив

Це стало можливим завдяки проекту «Розвиток сталих моделей соціальної адаптації учасників АТО та навчання створення власного бізнесу», який було реалізовано громадською організацією “Спілка учасників АТО м. Хмільника та Хмільницького району” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” і в партнерстві з громадською організацією «ПРАВО».
Минулої п’ятниці в конференц-залі Хмільницької міської ради відбулася завершальна прес-конференція по підведенню підсумків проекту. На прес-конференції були присутні заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук, начальник відділу економіки та міжнародного співробітництва райдержадміністрації Володимир Іванков, експерт проекту Володимир Ханас, члени Спілки учасників АТО, експерти ГО «ПРАВО». На початку прес-конференції голова Спілки учасників АТО Валентин Ковальський розповів про виконану роботу. Так, в рамках проекту учасники АТО – власники виділених земельних ділянок протягом
півроку взяли участь в низці семінарів, темами яких були і програми підтримки учасників АТО, пільги та можливості користування ними, передбачені чинним законодавством. Учасники АТО навчались також основам започаткування та ведення власного бізнесу, можливостям та способам отримання додаткової освіти або інших навиків та знань для подальшого вибору роду занять та діяльності. Далі між учасниками семінарів було проведено анкетування, де визначили бажаючих створити аграрний кооператив. Чи не найприємнішим моментом проекту, з розповіді Валентина Дмитровича, був ознайомчий візит до Тернопільської області, де з учасниками АТО поділилися секретами вирощування печериць в домашніх умовах. Після ознайомчого візиту натхненні п’ятнадцятеро учасників АТО створили аграрний кооператив, де на тридцяти гектарах землі  будуть вирощувати зернові культури. Наприкінці відбулося активне обговорення, під час якого учасники прес-конференції поділилися враженнями та планами на майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар