пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Крок до забезпечення якісних житлових послуг

Закон 1581-д «Про житлово-комунальні послуги», який сьогодні прийняла Верховна Рада – великий крок до забезпечення якісних житлових послуг для мешканців багатоквартирних будинків. Він розмежовує обов’язки і права споживачів і надавачів послуг.

Про це наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, виступаючи у Верховній Раді.
«Це перший крок до можливості мешканців багатоповерхового сектору впливати на надання якісних послуг по справедливій ціні. Прийнятий закон  у комплексі із 417 Законом «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» спрямовані на зміцнення в Україні інституту «ефективного власника», - зазначив Геннадій Зубко.
Віце-прем’єр підкреслив, що документ передбачає право споживача на зменшення розміру плати за ЖКП у разі їх ненадання, надання в неповному обсязі або зниження їх якості. Згідно із законопроектом, споживач має право не оплачувати вартість комунальних послуг (крім теплової енергії), якщо ними не користується за період тимчасової відсутності в приміщенні понад 30 календарних днів.
«Ми підготували усі підзаконні акти, які дають можливість проводити конкурс, заключати типовий договір, управляти майном. Законопроектом встановлюється порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу ЖКП - на послугу управління, водопостачання, поводження з відходами, газ, електрику. Наступний крок - напрацювання додаткових інструментів, які дадуть можливість більше контролювати постачальників послуг», - зауважив Геннадій Зубко.
Нагадаємо, ЗУ «Про ЖКП» є четвертим ключовим законом у реформі енергоефективності. Раніше були прийняті закони «Про енергоефективність будівель», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про Фонд енергоефективності».
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України
Область вкладених файлів

Немає коментарів:

Дописати коментар