четвер, 30 листопада 2017 р.

Фонд енергоефективності отримає п’ятирічну підтримку

Спільно з міжнародними партнерами з Європейського Союзу, Європейського банку реконструкції та розвитку ми продовжуємо співпрацю у реформі енергоефективності. Це стосується в першу чергу програми «теплих кредитів» з акцентом на ОСББ, запуску Фонду енергоефективності, а також підтримки програми IQ Energy. Про це під час Форуму з відновлювальної енергетики’17 повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Спільно з експертами з ЄБРР ми розробили програмне забезпечення для розрахунку сертифікату енергоефективності будівель. Ядро розроблене з урахуванням всіх національний стандартів та ДБН та може уніфіковано використовуватись енергоаудиторами для розрахунку енергоефективного сертифікату. Це потужна допомога в першу чергу для енергоаудиторів, які зможуть сертифікувати будинки і надавати якісні послуги мешканцям будинку», - зазначив Геннадій Зубко.
За словами Віце-прем’єра, розроблене програмне забезпечення протягом двох років буде обслуговуватися за підтримки експертів ЄБРР. Це ПО за попередньою домовленістю з ЄБРР надаватиметься у відкритому доступі.
«Ми очікуємо підписання фінансової угоди з ЄС і надання технічної і фінансової допомоги у розмірі 100 млн.євро на впровадження Фонду енергоефективності. Також ми отримали підтримку і від німецького уряду з наданням фінансування у 10 млн.євро. Це лише перший крок. Для України важлива системна співпраця з міжнародними партнерами у впровадженні Фонду, яка передбачає п’ятирічну підтримку з боку ЄС», - розповів урядовець.
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар