вівторок, 21 листопада 2017 р.

Україна виконує дорожню карту реформ

Україна в непростих умовах досягає європейських стандартів у реалізації реформи місцевого самоврядування. 2015 року з Радою Європи була підписана Дорожня карта реалізації реформи і сформований графік її впровадження. У ЄС  усвідомлюють, що Україні нелегко виконати її одразу на 100%, але стан виконання у понад 80% є гарним показником.
Європейський Союз готовий  і надалі підтримати її на цьому шляху і у цій роботі. Про це заявила Президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Гудрун Мослер-Тьорнстрьом під час зустрічі з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком.
Віце-прем’єр-міністр представив делегації Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи стан реалізації реформи децентралізації.
Геннадій Зубко представив стан виконання реформи децентралізації
«Кожна така зустріч, інформування Конгресу про розвиток реформи, створення громад, впровадження якісних сервісів на місцевому рівні, напрацювання законодавчої бази – для України є знаковою. Це насамперед обмін досвідом. Адже європейські практики реформи децентралізації закладені у  Дорожню карту, яку ми підписали з ЄС 2015 року. Ми отримали практичні рекомендації, які Україна буде використовувати наступного року до здійснення ЄС чергового моніторингу», - наголосив Геннадій Зубко.
Під час зустрічі сторони обговорили стан виконання Дорожньої карти з ЄС щодо місцевої та регіональної демократії в Україні, можливості запровадження нових повноважень, посилення системи місцевого самоврядування за стандартами ЄС.
Пані Гудрун Мослер-Тьорнстрьом наголосила на традиціях успішної співпраці і довгострокових планах у впровадженні  реформи місцевого самоврядування між Урядом України і Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар