вівторок, 21 листопада 2017 р.

Як уряди перетворюють активістів на "терористів"

Amnesty International в Україні запрошує Вас до участі у дискусії Великий Брат (не) захистить тебе. Як уряди перетворюють активістів на "терористів".

ОКУПОВАНИЙ КРИМ. 11 лютого 2016 року.
ФСБ Росії увірвалася до будинку кримськотатарського правозахисника Еміра-Усеїна Куку. Його заарештували за звинуваченнями в участі у терористичній організації.


ТУРЕЧЧИНА. 5 липня 2017 року.
Турецькі спецслужби затримали десятьох правозахисників, коли ті проходили тренінг з цифрової безпеки у Стамбулі. Їх звинуватили у співробітництві з терористичною організацією. Серед затриманих була директорка Amnesty International в Туреччині Іділь Есер.

УКРАЇНА.11 жовтня 2017 року.
Податкова поліція здійснила рейди на офіси організацій "Пацієнти України" та "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" у межах розслідування, яке назвали "податковою перевіркою без попереднього повідомлення". У постанові суду було сказано, що організації підозрюють у використанні грошей міжнародного донора для фінансування "терористичних організацій ЛНР/ДНР".

Спікери та спікерки:
– Оксана Покальчук, директорка Amnesty International в Україні,
– Дмитро Шерембей, голова "Всеукраїнської мережі ЛЖВ",
– Мер'єм Куку, дружина арештованого кримськотатарського правозахисника Еміра-Усеїна Куку (через Skype),
– Таня Купер, дослідниця Human Rights Watch по Україні.

Подія проходить в рамках Марафону написання листів Amnesty international Україна: http://marathon2017amnesty.org.ua/schedule
ВХІД ВІЛЬНИЙ

--
Максим Філіпенко
Координатор кампаній
Amnesty International в Україні

Немає коментарів:

Дописати коментар