суботу, 18 листопада 2017 р.

Реструктуризація боргів ТКЕ

Прийнятий парламентом в листопаді минулого року закон №5273 щодо реструктуризації боргів теплопостачальних і теплогенеруючих організацій дасть можливість компаніям розібратися з боргами і списати штрафи і пені. В реєстр реструктуризації вже включені 185 підприємств, 32 знаходяться в процесі розгляду, а ще 7 в процесі включення.

Про це під час години запитань до Уряду повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
«Закон про реструктуризацію заборгованості підприємств відкриває шлях до реструктуризації 14,7 млрд грн, які всі ці роки лежали на плечах комунальних підприємств і українців. Ми маємо можливість 8,7 млрд грн реструктуризувати на 5 років, а завдяки виконанню графіків реструктуризації списати з комунальних підприємств 6 млрд грн боргів», - зазначив Геннадій Зубко.
За словами Віце-прем’єра, інноваційним урядовим рішенням для теплопостачальних підприємств також є перехід до монетизації субсидій.
"Це дійсно прямі розрахунки, це відповідальність підприємств ТКЕ щодо звітування. Цей перший крок до переходу на грошові розрахунки для теплопостачальних підприємств, який дасть можливість у майбутньому впровадити монетизацію субсидій для українських родин. Це також основа для реформування ринків газу, тепла і системи соціальної допомоги населенню", - зазначив Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар