вівторок, 21 листопада 2017 р.

Відкриття офісу JICA



В Україні відкрито офіс японської агенції міжнародного співробітництва JICA. Вже призначено керівника, реалізовуються декілька важливих проектів з розвитку півдня України, портової і дорожньої інфраструктури, будівництва мостів, поводження з побутовими відходами.  Зокрема проект реконструкції Бортиницької станції аерації - найсучасніший і один із найкращих в світі.

Про це наголосив під час відкриття офісу JICA в Україні Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
«Відкриття в Україні офісу JICA – потужний політичний крок і черговий економічний етап взаємовідносин наших країн. Для України однаково важливі політична підтримка територіальної цілісності держави й економічна допомога із розвитку інфраструктури. Ми вже разом розглядаємо можливість впровадження масштабних інфраструктурних інноваційних проектів у Києві, Дніпрі і Харкові», - зазначив Геннадій Зубко.
За його словами, Японія ще 1947 року здійснила реформу децентралізації, надавши можливості розвитку регіонам країни, що є корисним досвідом і для України. «Тому для нас є важливим японський досвід. Місцеві бюджети обсягом у 200 млрд гривень прискорять реалізацію інфраструктурних і високотехнологічних проектів в Україні», - підкреслив Зубко.
Він висловив подяку Надзвичайному та Повноважному Послу Японії в Україні Сумі Шігекі за співпрацю із Урядом України. «Сьогодні дійсно перспективно інвестувати в Україну. Це дає дійсно ефект для держави і наших міжнародних партнерів, які готові з нами працювати», - підкреслив Зубко.
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар