четвер, 21 грудня 2017 р.

В Пісківській ОТГ відкрито нову школу

Наша мета – дати дітям якісну освіту, незалежно від місця розташування школи. Новий освітній простір повинен не лише давати певний набір знань, а в першу чергу – мотивувати дитину до навчання. Школа для дитини – це не лише 45%  її часу для процесу навчання.
Школа має бути освітнім хабом, куди діти зможуть приходити і отримувати як базову і позашкільну освіту, а також всебічний розвиток. Тож важливо ще створювати різноманітні пришкільні гуртки, театри,  факультативи для опанування робітничих професій. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час відкриття новозбудованої Пісківської загальноосвітньої школи на 226 шкільних місць на Рівненщині і яка збудована за стандартами НОП.
«Найближчим часом ми повинні надати Пісківській школі статус опорної і створити необхідний креативний простір для сучасних дітей: інтерактивні дошки, фізичні і хімічні лабораторії, можливість інтерактивного навчання і інклюзії. На базі цієї школи ми формуємо на території цілого району Новий освітній простір, заснований на європейських освітніх принципах. Це не просто гарна енергоефективна будівля і комфортні обладнанні класи – це, насамперед, новий вимір освіти, нова філософія навчання», — зазначив Геннадій Зубко.
Він переконаний, що нова школа наповнить село життям. Адже на території Пісківської сільської ради проживає майже 2,5 тисячі жителів. «Українці сьогодні чекають змін, які матеріалізуються в освіті, охороні здоров’я, інфраструктурі! І саме ці зміни відбудуться завдяки реформі децентралізації, яка вже почала давати позитивні результати. Сьогодні  створено 457 опорних шкіл, до яких приєднано 909 філій, 144 опорні школи в ОТГ.  Майже 37 тисяч учнів підвозяться шкільними автобусами до опорних шкіл», — зазначив Віце-прем’єр-міністр.
Пісківська сільська школа була заснована ще у 1952 р. як семирічна, потім їй надали статус середньої, а потім реорганізували у загальноосвітню. До 1974 діти навчались у 6 кімнатах дерев’яного приміщення, згодом добудували ще цегляне. Але 2001-го приміщення визнано аварійним.  У 2016 році в селі нарешті розпочали будівництво нового закладу. В 2017-му роботи продовжились, передбачено понад 23 млн грн: 90% -ДФРР, 10% — місцеві бюджети.

Немає коментарів:

Дописати коментар