суботу, 16 грудня 2017 р.

Плануємо, що до нового року в Авдіївці буде газ.

Плануємо, що до нового року в Авдіївці буде газ. До кінця року має бути завершена добудова підвідного газопроводу до Авдіївки від селища Очеретине. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, який у рамках робочої поїздки на Донеччину відвідав місце будівництва об’єкту.

«У червні цього року через обстріли російськими терористами в результаті аварії на магістральному газопроводі без газопостачання залишились 20 тисяч жителів Авдіївки та населених пунктів Ясинуватського району.
Було прийняте рішення щодо максимального альтернативного енергозабезпечення міста Авдіївки. Для вирішення ситуації було розроблено проект будівництва підвідного газопроводу. Газопровід до Авдіївки будують в обхід тимчасово окупованої території. Довжина – понад 14 км.
Наразі, закриваємо питання щодо газопостачання, тобто безперебійного забезпечення населення газом. Залишається питання тільки по Красногорівці і Мар’їнці, але сьогодні ми вже маємо приклад фахового підходу щодо проектування та обладнання, виконання будівельних норм», — зазначив Геннадій Зубко.
Він повідомив, що для вирішення ситуації було розроблено проект будівництва підвідного газопроводу від селища Очеретине до Авдіївки. Газопровід до Авдіївки будують в обхід тимчасово окупованої території Довжина трубопроводу – понад 14 км.
«Відновлення Донбасу,  його інфраструктури, систем життєзабезпечення – серед найголовніших пріоритетів Уряду. Це говорить про особливе місце, яке займає регіон і про його важливість, як невід’ємної частини всієї економічної системи України. Серед пріоритетів — надавати першочергову допомогу тим, хто постраждав в результатах військових дій. Тому оперативно, по мірі можливостей вирішуються питання функціонування систем життєзабезпечення, соціального захисту а інші», — наголосив Геннадій Зубко.
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар