середу, 20 грудня 2017 р.

Запроваджено нову методику оцінки регіонального розвитку

Реформа децентралізації спрямована на досягнення єдиної мети – розвиток людського потенціалу. Відтепер соціально-економічний розвиток регіонів вимірюватиметься за двома основним індикаторами  - індекс регіонального людського розвитку та індекс конкурентоспроможності.
Уряд затвердив відповідну методику розрахунків індексів конкурентоспроможності регіонів та регіонального людського розвитку. Відповідно до цього, ми вдосконалили  систему моніторингу та оцінки результативності реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року. Так Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував ухвалення Урядом постанов «Деякі питання удосконалення системи моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики» та «Про внесення змін до Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року».
За його словами, перший документ затверджує методику, у якій вперше визначається поняття конкурентоспроможності регіону як здатності створювати привабливе та стійке середовище для діяльності підприємств та сприятливі та комфортні умови для життя його мешканців.
«Розрахунок індексу регіонального людського розвитку здійснюється за трьома напрямами: довге та здорове життя, добробут і гідна праця, освіта . Методика розрахунку індексів конкурентоспроможності регіонів передбачає стандартизацію показників і застосування вагових коефіцієнтів  відповідно до рівня розвитку регіону. Джерелом інформації для розрахунку ІКР є дані державної та галузевої статистики, а також дані опитувань. Розрахунок індексу регіонального людського розвитку здійснюється за трьома напрямами: довге та здорове життя, добробут і гідна праця, освіта», - зауважив Зубко.
Другий ухвалений документ удосконалює системи моніторингу та оцінки результативності реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, забезпечує своєчасне виявлення проблем розвитку регіонів та підвищує якість управлінських рішень.


Область вкладених файлів

Немає коментарів:

Дописати коментар