понеділок, 7 травня 2018 р.

Затримано Владиславу Соловей


5 травня в Москві о 19.20 вечора вже далеко після закінчення усіх протестів затримали громадянку України Владиславу Соловей. При дивних обставинах. Вона якраз виходила із ресторану, коли на неї вказав співробітник Центру “Е”. Владу окремо від усіх помістили в автозак та привезли до ОВД Можайський.
Там певний час тримали під приводом, що нібито її паспорт не пробивається по базі. Потім пред’явили адміністративне обвинувачення за ч.1 ст. 19.3 КоАП РФ (неповиновение законному распоряжению сотрудника полиции). І затримали на 48 годин. На цей момент із нею вже працював незалежний адвокат Костянтин Маркін.

Швидко зреагувало МЗС. Ми повідомили консула, він зустрівся із Владою та був присутній на судовому засіданні 7 травня.
Тверський суд призначив Владі адміністративний арешт на 10 діб. І як мені сказали російські колеги, поки вона єдина із усіх, кому «дали сутки».
Її адвокат подав апеляцію. Розгляд очікується сьогодні о 10 год в Московському міському суді.
Перепрошую, що не відповідала на ваші питання в приваті, але поки ця інформація не стала публічною, ми її не розголошували. У Влади хороший адвокат Костянтин Маркін. Раджу адресувати усі питання йому. За його згодою можу дати номер телефону.
І величезна подяка ОВД-Инфо, російським адвокатам, правозахисникам та волонтерам, завдяки яким Влада вчасно отримала якісну правову допомогу та буде забезпечена усіма необхідними речами під час відбуття адміністративного покарання.
UPD: Московський міський суд відхилив апеляцію.
Фото із сайту Русь Сидящая
Olexandra Matviychuk

Немає коментарів:

Дописати коментар