середу, 14 листопада 2018 р.

Замість опалення для людей, влада Сміли виписала собі преміювання


Можливо, ситуацію у Смілі, як в окремому місті і не варто було б виносити на засідання Уряду. Але пріоритетом для держави є людина і українські родини, які сьогодні ще залишаються без тепла. Мова йде про міста Сміла і Шепетівка, де місцеве самоврядування, маючи кошти і можливості, зобов’язане включитися і надати якісні послуги своїм громадянам. Про це на засіданні Уряду наголосив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
За словами урядовця, 15 листопада Едуард Кругляк, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України разом з заступником керівника «Нафтогазу» планують виїхати в місто Сміла на сесію міської ради, щоб допомогти у прийнятті рішення щодо теплопостачання у місті.

«Уряд не влаштовує ситуація, коли на виплати премій працівникам міської ради виділялося 10 млн грн, в той час як на виплату боргу за опалення влада міста кошти не змогла знайти. Місцеві депутати впродовж 3-ох місяців шукали кошти, щоб дати гарантії для вчасного запуску опалення. Мова йде про 15 мільйонів гривень. Але у той же час, на стимулюючі виплати: за інтенсивність праці, за напруженість на роботі працівникам міської ради Сміли, кошти були знайдені. Преміювання на соціально-культурну сферу у 5 млн грн. теж виплачено. Тож, у мене виникає питання: чи ефективно розподіляються кошти, які виділяються на міський рівень? Я вважаю, що ні», — наголосив Зубко.

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що депутати Верховної Ради вже зареєстрували постанову про проведення перевиборів у Смілі, а також відкрито кримінальне провадження щодо безвідповідальної позиції міської влади Сміли і несвоєчасного запуску опалювального сезону. Геннадій Зубко наголосив на необхідності прийняття закону щодо державного нагляду за рішеннями органів місцевого самоврядування.

«Людям треба говорити чесно і відверто, що в них нема тепла тому, що відповідальні керівники міст невчасно встали, невчасно прокинулися, і вчасно отримавши кошти, не зробили того, що від них вимагалося – вчасно забезпечити опалення. Тому я вкотре закликаю до відповідальності на місцевому рівні. Хочу запевнити, що ті кримінальні провадження, які були відкриті, будуть доведені до суду, як стосовно безвідповідальності керівництва місцевого самоврядування, так і щодо розкрадання коштів на шляху до їх залучення у теплоенергетику», — наголосив Зубко.



Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар