середу, 16 грудня 2015 р.

Законодавство порушують у Ланівцях,Скалаті,Заліщиках та Мельнице-Подільській

В рамках проекту «Громадський моніторинг відкритості місцевих бюджетів в Тернопільській області» за участю  коаліції громадських організацій «Своє!» Творче молодіжне об’єднання  «Нівроку» надіслало рекомендованим поштовим відправленням до міської ради м. Скалат, міської ради м. Заліщики, міської ради м.Ланівці та селищної ради смт. Мельниця-Подільська повторні запити на інформацію датовані 17 листопада  2015 року. Згідно рекомендованних повідомлення про вручення поштового відправлення всі листи були отримані адресатами.

Відповіді на запит не було надано до даного  моменту, що свідчить про порушення відповідальними особами вказаних рад ч.1 ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповідно до якої розпорядник інформації має надати відповідь  на  запит  на  інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Така бездіяльність відповідальних осіб  є порушенням права на отримання інформації, реалізація якого  визначається ст.ст.19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також та ч. 2 ст. 34 Конституції України (право вільно збирати інформацію).

Враховуючи компетенцію Уповноваженого з прав людини та межі його повноважень відповідно до законів України, ТМО "Нівроку" звернулася з проханням провести перевірку виявлених фактів та притягнути винних осіб до відповідальності.
***

Компанія  «Громадський моніторинг відкритості місцевих бюджетів в Тернопільській області» здійснюється Творчим молодіжним об’єднанням «Нівроку» в рамках  проекту «Ціна держави», що реалізується Фондом Східна Європа та CASE-Україна за фінансової підтримки Європейського Союзу

Немає коментарів:

Дописати коментар