середу, 22 лютого 2012 р.

Дайджест Партнерства «Відкритий Уряд

Громадське Партнерство «Відкритий Уряд» пропонує вашій увазі другий номер електронного інформаційного дайджесту, з якого ви дізнаєтеся, як впроваджується в Україні міжнародна ініціатива «Відкритий Уряд», що була започаткована Президентами США та Бразилії. Україна взяла на себе зобов’язання у тісній співпраці з громадськістю підготувати до 8 квітня 2012 року Національний план, який би передбачав прозорість державного управління, залучення громадян до цього процесу, боротьбу з корупцією та використання нових технологій в процесах держуправління.


ЩО РОБИТЬ ВЛАДА?

Запорізька область

У Запорізькій облдержадміністрації відбулася регіональна презентація міжнародного проекту «Партнерство «Відкритий Уряд» за участю представників влади та громадськості.Як зазначив заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих, участь України в міжнародному проекті «Партнерство «Відкритий Уряд» передбачає, що керівництвом держави разом із громадськістю буде розроблено національний план дій з впровадження ініціативи. Обов'язковою умовою є проведення органами влади широких консультацій з громадськістю з метою її інформування про зобов'язання перед Партнерством та урахування в національному плані пропозицій громадянського суспільства.

Одеська область

Презентація ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд"

14 лютого відбувся "круглий стіл", на якому обговорювалися питання реалізації в Одеській області ініціативи «Відкритий Уряд». Організаторами «круглого столу» виступили управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю обласної державної адміністрації та Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України». В заході прийняли участь заступник голови Одеської облдержадміністрації Дмитро Волошенков, представники структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації; члени комітету зі сприяння розвитку громадянського суспільства громадської ради при ОДА; представники ОРІДУ НАДУ.

Волинська область

В Луцьку проведено круглий стіл на тему «Публічне обговорення ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Організатори круглого столу, а це Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу спільно з головним управлінням з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Волинської облдержадміністрації, ініціювали проведення цього заходу задля інформування представників громадських організацій та журналістів області про реалізацію ідей «Відкритого уряду» на Волині. Так, Михайло Шелеп, регіональний координатор Громадського Партнерства з впровадження в Україні ініціативи «Партнерство Відкритий уряд» презентував учасникам заходу узгоджений громадський варіант проекту Національного плану з реалізації ініціативи. Також він розповів про діяльність громадського експертного середовища із популяризації згаданої ініціативи в українському суспільстві.

ЩО РОБИТЬ ГРОМАДСЬКІСТЬ?
Тернопільська область

2 лютого у приміщенні Ресурсного Центру (пр. Злуки 43) відбувся тренінг для учасників Науково освітнього проекту «Школа Громадської Активності» щодо партнерства «Відкритий Уряд». Експерти Ханас Василь та Ергешов Рустам ознайомили із основними цілями партнерства. Оскільки данна ініціатива є однією із важливих ознак та можливостей демократичного розвитку держави, підсилення співпраці між громадським суспільством та владними структурами.

Обговорення пропозицій до національного плану дій щодо впровадження ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

09 лютого в Херсонському прес-клубі Новий День відбулося обговорення пропозицій до національного плану дій Партнерства Відкритий Уряд. Представники громадських організацій різного спрямування Херсонщини надали своє бачення національного плану дій України в цьому партнерстві.

Інформація про обговорення Національного плану дій пройшла на двох телеканалах Херсонщини.

ОДТРК "Скіфія", «Херсон+»
Волинська область

Волинську громадськість закликають долучатися до обговорення питань відкритості влади у рамках програми «Відкритий уряд». Про це йшлося 14 лютого під час публічного обговорення ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд». Як розповів регіональний координатор Громадського Партнерства на Волині Михайло Шелеп, нині український уряд розробив план заходів на 2012 рік, аби доєднатися до програми. Тому зараз головним завданням є долучення громадськості до обговорення цього проекту. Мовляв, пропозиції уряду не зовсім досконалі, тому свою лепту повинна внести громада.

Запорізька область

На розширеному засіданні Комітету представники Громадської Ради, влади, громадськості обговорювали надані пропозиції до Національного Плану України Ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд». І влада, і громадськість наголошують на спільній позиції щодо необхідності прийняття окремих законів і нормативно-правових актів, що повинні поліпшити і активізувати механізми взаємодії з громадськістю.

Обговорювались успішні місцеві практики , які можливо розповсюдити на всю Україну. Так, багато пропозицій надійшло до КМУ від громадськості Чернігівської, Львівської, Сумської, Луганської, Чернівецької, Рівненської, Одеської області, м.Київа, Громадської Ради при Держкомтелерадіо та інших з пропозиціями розробки і впровадження механізмів консультацій з громадськість, підвищення правової обізнаності, комунікації і зворотнього зв язку із застосуванням інтернету.

Хочете знати все про ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд», телефонуйте на «гарячу лінію» (тел.044 360 52 42)

Ви хочете дізнатися про впровадження в Україні міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», але не знаєте куди звернутися? Ви маєте власні думки, збираєте кращий досвід вашого регіону і хочете, аби його було включено до Національного плану з впровадження ініціативи, але не знаєте кому передати ваші напрацювання? Відповісти на ваші запитання, надати консультації та підтримати ваші починання готові консультанти всеукраїнської «гарячої лінії» (тел.044 360 52 42), яка була започаткована Громадським Партнерством «Відкритий Уряд».

Немає коментарів:

Дописати коментар