вівторок, 5 березня 2013 р.

Про полювання на заповідних територіях


Звернення

Щодо антиекологічного законопроекту про полювання на заповідних територіях!

Шановні народні депутати, представники Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи



13 лютого 2013 народний депутат від Партії Регіонів з Одеської області В.Д. Барвіненко зареєстрував у Верховній Раді України Законопроект № 2286 "Про внесення змін до Закону України" Про Природно-заповідний фонд України (про екологічний і мисливський
туризм)". Під виглядом так званого "мисливського туризму " пропонується відкрити полювання в заповідних та інших зонах біосферних заповідників, а також в національних парках, заказниках, охоронних зонах заповідників й в інших об’єктах природно-заповідного фонду України:
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=45753
        Це вже четверта спроба депутатів-мисливців відкрити українські заповідники, національні парки та інші природоохоронні території для мисливсько-депутатського свавілля. У минулому та позаминулому році екологічній громадськості вдалося зупинити 3 законопроекта, поданих депутатами-мисливцями, про відкриття полювання в заповідниках. Отже, минулий склад Верховної Ради тричі відхиляв подібні наміри, які з дивовижною скрупульозністю хочуть протягнути окремі депутати.
І ось тепер почалася четверта атака на наші заповідники й національні парки. На сьогодні під заповідниками й національними парками перебуває менше 1% території України, в той
час як мисливські угіддя займають близько 80% території України. Проте, цього депутатам-мисливцям замало! Стає абсолютно незрозумілим, чому мисливський туризм не можна розвивати в мисливських господарствах, а обов'язково потрібно для цієї справи приносити в жертву заповідні території, яких в Україні і так недостатньо?   
Замість того, щоб вести раціональне мисливське господарство, сприяючи відтворенню дичини, деякі народні депутати хочуть дозволити знищення нашого тваринного світу в останніх недоторканих куточках дикої заповідної природи. Саме тут дикі тварини зберігають й відновлюють свої популяції у повному спокої. Завдяки цьому відбувається  поповнення популяцій тварин й на самих мисливських угіддях. Відкриття наших заповідників і національних парків для полювання призведе до безконтрольного знищення та екологічного стресу усіх диких тварин, які зараз мешкають на заповідних територіях. Як наслідок, все це призведе до втрати природної та екологічної цінності цих територій, завдасть жорсткого й непоправного удару по біологічному різноманіттю нашої держави й екологічному балансу територій.
Заповідники й національні парки з усією сукупністю флори та фауни є національним надбанням українського народу і його не можна віддавати на розграбування, якого так жадають окремі народні депутати-мисливці.
 У зв'язку з вищенаведеним просимо Вас докласти всіх зусиль щодо відхилення й недопущення прийняття цього ганебного антинародного та антиекологічного законопроекту Верховною Радою України.

Володимир Ханас, Голова АЧЦ
Прохання долучатись


Немає коментарів:

Дописати коментар